Va fi reprimită echipa de handbal a UCB Târgu Jiu în Sala Sporturilor?

Un scandal mediatic a izbucnit în urmă cu un an când echipa de handbal a clubului universitar din Târgu Jiu nu a fost primită să dispute în Sala Sporturilor meciurile de pe teren propriu. Acum, reprezentanţii clubului UCB Târgu Jiu au transmis solicitarea de a evolua în sală în timp util pentru a nu se mai motiva tardivitatea cererii.

După ce a evoluat un sezon în pribegie, la Sala de sport a Liceului din Bîlta, comuna Runcu, echipa de handbal a UCB Târgu Jiu solicită să revină la Târgu Jiu. Directorul clubului universitar a explicat recent situaţia din sezonul trecut când Primăria Târgu Jiu a dat acordul de principiu după data limită la care trebuia anunţată sala unde va evolua echipa la federaţie. „Cu siguranță, dacă în sezonul competițional recent încheiat ne-a fost acordat, tardiv și după multiple solicitări scrise, acel "acord de principiu", fiind nevoiți să plecăm cu echipa noastră în altă locație, de această dată cred că autoritățile administrației publice locale ale Municipiului Târgu Jiu vor înțelege că, acest club aparține târgujienilor, este nu doar al târgujienilor, ci și al tuturor gorjenilor. Toți sportivii noștri legitimați au aceleași drepturi ca și ceilalți, indiferent de clubul și disciplina sportivă și reprezintă Municipiul Târgu Jiu și Județul Gorj”, a precizat directorul Virgil Popovici într-un comunicat oficial în care a precizat că a înaintat Ministerului Educației documentația necesară emiterii ordinului privind modificarea Anexei nr.1 la Regulamentul de organizare și funcționare a Clubului Sportiv Universitar "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, care cuprinde noul logo al acestuia.

În urmă cu un an primăria motiva întârzierea răspunsului prin faptul că nu s-a stabilit programul jocurilor cu echipele clubului de casă al primăriei, CSM Târgu Jiu, care are prioritate, după cum a explicat atunci primarul Marcel Romanescu. „În adresa pe care ne-au trimis-o era bine să fie şi un grafic pe care dânşii doreau să îl supună dezbaterii în discuţiile cu CSM-ul, adică să ne spună foarte clar, vom folosi Sala Sporturilor în datele de..., la orele de..., şi trebuia corelat programul cu CSM. Pentru noi, prioritatea numărul unu este activitatea de la Clubul Sportiv Municipal”, a explicat atunci primarul Romanescu la Radio Infinit.

Totuşi, va fi extrem de dificil ca UCB Târgu Jiu să anunţe de pe acum graficul meciurilor, pentru că însă nu s-a stabilit programul, iar despre ore e greu de crezut că se poate ştii acum când se vor disputa meciurile de pe teren propriu.

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: