Va înghiţi Băsescu porcul?!

Toată lumea e din ce în ce mai sigură că preşedintele Băsescu îl va desemna pe dottore Ponta drept premier, numai posibilul premier şi Crin Antonescu se tem că nu va fi aşa. Cel de-al doilea a declarat recent că i-a spus lui o păsărică din interiorul PSD că cineva a dezertat şi a discutat cu Băsescu despre o posibilă nominalizare. Ponta a declarat siderat şi el că ştie cine este şi promite că-l va exclude.

Deşi nimeni n-a vrut să pronunţe un nume, Geoană a sărit ca ars şi nu a recunoscut nimic, nici în faţa Marii Adunări Naţionale, reiterând ideea că el îşi doreşte să desemneze premieri, nu să fie desemnat. Asta a pus şi mai tare gaz pe foc, pentru că şefii alianţei hotărâseră mai demult că viitorul preşedinte trebuie să fie Antonescu. Mai rămânea să stabilească asta şi electoratul! Atacul lui Geoană la viitoarea poziţie a lui Antonescu i-a rupt inima acestuia, care s-a milogit de Ponta să-l mai dea o dată afară şi i-a smuls promisiunea. Asta e nimic pe lângă faptul că Antonescu se simte din ce în ce mai trădat de faptul că PSD, prin fuziunea sau contopirea cu UNPR şi alianţa cu UDMR, îşi va asigura singur cele două treimi necesare modificării Constituţiei, ceea ce face ca mofturile lui Voiculescu transmise prin gura lui Antonescu să nu mai aibă ecoul scontat.

Practic, PSD-ul încet-încet şi fără să mai ţină seama de sensibilităţile liberalilor merge spre o desprindere sigură, care se vede chiar şi în compoziţia guvernului, atât ca nume, cât şi ca ministere. Cele mai tari ministere care asigură un control perfect al situaţiei se vor afla în curtea PSD, iar la liberali se vor duce câteva ministere fără pondere vitală. Oricum nimic nu se va mişca până după desemnarea premierului care se face probabil între Crăciun şi Anul Nou, cel mai repede. Aştept cu interes să văd dacă preşedintele Băsescu va dori să înghită o broască sau direct un porc, funcţie de care îşi va stabili singur viitorul imediat.

Până la urmă, campania de non combat dusă de PDL precum şi retragerea liderilor cu experienţă din prima linie a fost intenţionată, deoarece guvernarea din primăvară va semăna foarte mult cu guvernarea Boc din iarna când  nemulţumiţii au ieşit în stradă. Fără bani de pensii, fără bani de salarii, cu oameni în stradă va fi vai de guvernarea viitoare, care va da din colţ în colţ şi va sfârşi prin a abandona mandatul încredinţat prin înghiţirea porcului.

Chiar şi aşa Băsescu va rămâne un personaj care va ieşi din linia întâi a politicii  de-a-ndărătelea, cu cocoaşa în spate, dar cu burta plină de porc!

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: