Vacanţele planificate din timp, cu 35% mai ieftine

Tot mai mulţi gorjeni se gândesc serios la vacanţa de vară chiar dacă mercurul termometrelor continuă să indice temperaturi extrem de scăzute. Asta din cauză că ar putea face o economie de până la 35% în condiţiile în care şi-ar procura biletele în această perioadă. Atât hotelierii români cât şi cei străini acordă reduceri substanţiale pentru pachetele achiziţionate până la 31 ianuarie. După această dată reducerile scad treptat, în medie cu 10% pe lună, la sfârşitul lunii aprilie ajungând la 5-10%.

Agenţiile de turism din Gorj se întrec în oferte care mai de care mai avantajoase pentru vacanţa de vară. Atât hotelierii români cât şi cei străini acordă reduceri cuprinse între 25-35% pentru rezervările făcute şi achitate integral până la 31 ianuarie. Începând din februarie reducerile scad treptat, în medie cu 10%.  Reducerile variază atât în funcţie de destinaţia aleasă pentru petrecerea concediilor, cât şi de data până la care se achită valoarea biletului. Pentru a putea beneficia de discounturi biletul trebuie achitat cel târziu până la sfârşitul lunii aprilie, când preţul acestuia poate fi cu 10% mai mic decât dacă este cumpărat la vară. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că şi în acest an cele mai vândute destinaţii prin  early booking sunt Turcia, Bulgaria, Grecia şi Spania. „Am vândut foarte multe biletele pentru Bulgaria şi Turcia încă de la sfârşitul lunii decembrie. Am avut solicitări pentru Albena şi Antalya. La pachetele achiziţionate până la 31 ianuarie sau 28 februarie se acordă reduceri cuprinse între 15-35%. Începând cu luna martie reducerile începând să scadă substanţial, în medie cu 10% pe lună”, a declarat Georgiana Pănoiu, operator turism.

În Bulgaria, pentru o familie, un sejur cu 7 nopţi cazare şi all inclusiv la un hotel de patru stele costă 700 de euro. În cazul în care rezervarea va fi făcută şi achitată până pe 31 ianuarie, valoarea biletul va fi redusă cu 25-30% sau cu 10-15% în cazul în care biletul va fi plătit în lunile februarie-martie. Reduceri cuprinse între 18-25% se acordă şi în cazul hotelurilor, de trei şi patru stele din Antalya. Aici preţul unui sejur de 7 nopţi cazare, ultra all inclusiv şi biletele de avion costă în jur de 1400 de euro pentru o familie. Sunt şi destinaţii care nu reduc preţurile pentru cei care cumpără vacanţe in avans, printre ele numărându-se Coasta de Azur din Franta.

LUX

Agenţiile de turism sunt pregătite cum se cuvine pentru toate buzunarele şi pentru toate conturile. Inclusiv pentru cele foarte pline. Oferte de top sunt şi pentru alte destinaţii. De exemplu, 7 nopţi la un hotel de 6 stele în insula indoneziană Bali, pentru două persoane, costă 33.600 de euro. Cei care vor să meargă în Marea Caraibelor, la Aruba, ar trebui să scoată din buzunar, pentru un sejur de 7 zile într-un hotel de 5 stele, peste 7.500 de euro. Lux găsim peste tot şi în Europa. Un sejur de 7 nopţi într-un hotel de 6 stele în Mallorca, Spania, costă 9.500 de euro.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: