Vaccinarea “la liber” aproape că a dublat numărul doritorilor

Vaccinarea fără programare pare să dea roade în județul Gorj. Cel puțin asta susțin unii primari care au în subordine centre de vaccinare. La Târgu-Cărbunești, de exemplu, numărul persoanelor imunizate anti-Covid aproape că s-a dublat de sâmbătă. De la debutul campaniei de vaccinare, aproape 100 de mii de doze de vaccin au fost administrate în Gorj.

La centrul de vaccinare din Târgu-Cărbunești, vaccinarea “la liber” s-a simțit în numărul mare de doritori. Dacă până vineri, erau vaccinate circa 60 de persoane, de sâmbătă, s-au imunizat și peste 100 zilnic. “De weekendul trecut, acea vaccinare fără programare deja se simte. Observ că este o creștere. Au fost și 102 oameni care s-au vaccinat zilnic față de 66 câți erau înainte, când era cu programare. Probabil și cu venirea în țară, și cu ieșirea, și cu anumite evenimente, se vor mai impuse restricții, se vor vaccina mai mulți oameni și sper ca, la începutul toamnei, să ieșim din această stare de alertă”, a anunțat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Odată ce tot mai multă lume se vaccinează, autoritățile speră ca, de la 1 august, să se renunțe la mască în aer liber. „Sperăm ca, la 1 august, să se poată trece la o relaxare mult mai mare, să se elimine această obligativitate a purtării măștii în spațiile deschise și odată cu începerea anului școlar, copiii să revină în condițiile normale, așa cum era acum aproape doi ani”, a mai spus Birău, la Radio Accent.

Până acum, potrivit ultimelor raportări, în Gorj, s-au vaccinat anti-Covid peste 96 de mii de persoane. Și numărul celor care se îmbolnăvesc de Covid 19 este tot mai mic. Marți au fost raportate șase cazuri de infectare din peste 350 de teste efectuate în spital ori în laboratoare private din județul Gorj.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: