Văduva lui Sergiu Nicolaescu, atac la purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu

Dana Nicolaescu, văduva regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, a declarat luni, pentru Mediafax, că nu i-a aparținut inițiativa amplasării în Târgu-Jiu a unui bust reprezentându-l pe cunoscutul cineast, aceasta precizând că a fost invitată doar la dezvelirea sculpturii.
„Inițiativa amplasării în Târgu-Jiu a unui bust reprezentându-l pe soțul meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, nu mi-a aparținut. Nu am fost implicată în alegerea sculptorului, nu am comandat lucrarea și nu am făcut demersuri pentru amplasarea acesteia“, spune Dana Nicolaescu.
Aceasta precizează că a fost doar invitată de reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu și ai Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF) la dezvelirea sculpturii.
„Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu ar trebui să se informeze înainte de a-mi folosi numele în declarații prin care încearcă să ascundă greșeala primăriei de a amplasa momumente înainte de a avea avizele necesare de la Ministerul Culturii“, a mai spus Dana Nicolaescu.
Bustul lui Sergiu Nicolaescu inaugurat pe 6 decembrie în centrul municipiului Târgu-Jiu va trebui dat jos de pe soclu și înlocuit cu un altul, după ce Ministerul Culturii (MC) a anunțat autoritățile locale că nu își dă avizul pentru amplasarea operei respective într-un spațiu public.
Citeşte continuarea în ziarul Curentul.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: