Vai de capul lui de chel, Nu-l lăsară la Brusel

În timp ce din umbră atacă furibund, folosindu-și toate pârghiile, Traian Băsescu joacă în public cartea omului politic matur și responsabil. O simți el ceva, cu instinctul ăla de animal politic hăituit. Adevărul e că nici nu-i greu să joci rolul responsabilului când te compari cu d’alde Ponta, Șova sau Corlățean. Cred că și Vadim ar părea pe treaba lui într-o dispută cu ăștia trei.

Pe sistemul ”cel mai puțin prost cedează”, președintele nu s-a dus la Bruxelles (deși l-ar fi umilit pe Ponta făcând-o, pentru că președinții de stat au prioritate în fața premierilor la astfel de nivel) și s-a mulțumit să țină o conferință victimizantă de presă în care l-a pârât pe Ponta opiniei publice că n-ar fi respectat decizia Curții Constituționale. S-a grăbit să nege zvonurile potrivit cărora intenționează să ceară suspendarea premierului pe motiv de uzurpare a puterii prezidențiale și a început să-și pregătească statutul de victimă (în vederea referendumului) acuzând miniștrii, în special pe cel al justiției, de intenția deschisă și manifestată public de a influența actul de justiție. Ca un mielușel a fost Băsescu ieri în fața presei, răspunzând calm și politicos chiar și reporteriței de la Antena 3.

De cealaltă parte, Ponta a stârnit zâmbete jenate încercând să fie excesiv de politicos și familiar cu invitații de la Comisia Europeană și a dat o declarație savuroasă, în naivitatea ei, e drept, asumată: ”Dacă domnul președinte nu vine la Bruxelles o să preiau eu șefia delegației române. Voi respecta deciziile Curții Constituționale.” Zi zău cu limba scoasă!

Useliștii sunt foarte proști. Au început să facă dictatură la televizor, fără rușine. Apar la posturile lor și zic că vor puterea peste tot, pentru că știu ce să facă cu ea. Nu se face așa, monșerilor. Învățați de la matelotul cel sașiu. Se face prin birouri, cu serviciile, cu telefoanele, ceva mai subtil, că suntem și noi țară europeană. La cât de slabi par să fie ăștia de la PSD la politică, încep să mă îndoiesc tot mai tare de succesul USL în cazul unei eventuale suspendări a lui Băsescu. A mai fost el victimă sigură și pe vremea când candida împotriva lui Năstase.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: