Vâlcea vrea şefia silviculturii în Oltenia

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, doreşte ca în varianta regionalizării, organismul regional de coordonare a silviculturii să funcţioneze la Râmnicu Vâlcea, ţinând cont de faptul că suprafaţa judeţului Vâlcea este ocupată de păduri în proporţie de 47%.

"Eu văd regionalizarea ca pe o şansă de a aduce mult mai aproape de comunităţi şi decizia, şi banii. Din punct de vedere al organizării teritoriale, va fi normal ca fiecare regiune să aibă o capitală administrativă, în schimb mi se pare firesc ca şi în celelalte capitale de judeţe să funcţioneze unele structuri regionale. Un singur exemplu edificator din Oltenia: spre deosebire de judeţul Dolj, suprafaţa judeţului Vâlcea este ocupată de păduri în proporţie de 47%. În aceste condiţii mi se pare logic ca organismul regional de coordonare a silviculturii să funcţioneze în capitala judeţului Vâlcea", a menţionat preşedintele CJ Vâlcea.

Potrivit proiectului de regionalizare, actualul judeţ Vâlcea va face parte din viitoarea regiune Oltenia, alături de Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Olt, capitala administrativă urmând a fi municipiul Craiova.

www.agerpres.ro

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: