Vâlceanu – apărătorul patronilor, deghizat în protectorul salariaţilor

Candidatul  PSD la Camera Deputaţilor pentru colegiul IV, patronul Eugen Vâlceanu, nu a mai aşteptat alegerile şi s-a dezis deja de propriile declaraţii. Ca preşedinte al Asociaţiei Patronale UGIR 1903, Vâlceanu  a ţinut să sublinieze că va milita mult mai mult pentru drepturile patronilor din judeţ. Deh! Corb la corb nu scoate ochii! De la acea declaraţie în care chiar spunea adevărul, până la cele făcute zilele trecute la Motru e diferenţă ca de la cer la pământ, cum spune românul!

Ei bine, la Motru, în faţa alegătorilor cinstiţi pe care speră să-i fi putut cumpăra cu umbrela, căciuliţa, fularul sau o porţie de mâncare, Vâlceanu s-a dezis brusc şi de declaraţii şi de statutul de patron, apărând dintr-o dată interesele întreprinderilor de stat, cărora susţine că le-ar garanta PSD–ul redeschiderea şi exploatarea perimetrelor miniere. Dar, aşa rapid să fi uitat oamenii că PSD este tocmai partidul prin al cărui program s-au închis aceste perimetre- Tot Vâlceanu spune că PSD nu va vorbi niciodată de reducerea locurilor de muncă. Ori, în minerit, din 1997 până acum au fost disponibilizaţi 180.000 de oameni, iar guvernarea pesedistă nu numai că are un rol important în aceste concedieri, dar nici nu a mai făcut nimic pentru eficientizarea acestui sector şi a zonelor monoindustriale pe care le presupune exploatarea cărbunelui, aşa cum este şi Motru.  Din 180.000 de destine distruse, pentru câte a creat PSD locuri de muncă, mai ales în sectorul de stat, doar PSD a guvernat România alături de PNL până acum-!

Candidatul PSD, preocupat doar de extinderea afacerilor personale

Dar de ce ar conta destinele acestor oameni pentru patronii îmbogăţiţi pe spatele lor- Cine ar putea crede că unul din patronii cei mai bogaţi ai Gorjului, Eugen Vâlceanu, ar avea vreodată vreun interes în a apăra sectorului de stat şi interesele angajaţilor, în condiţiile în care este ştiut faptul că principalul interes al lui Vâlceanu este extinderea afacerilor personale, pe terenul propice oferit de exploatările miniere-! Cel mai concludent exemplu este lupta lui Vâlceanu pentru introducerea firmelor sale în Rovinari şi Motru şi închiderea vulcanizărilor de stat aparţinând SNLO, luptă pe care a câştigat-o şi a lăsat pe drumuri mulţi oameni. Urmează intenţia declarată a patronului Vâlceanu de a construi o uzină în valoare de 3 milioane euro care să facă acelaşi lucru pe care îl fac şi uzinele de reparaţii din minerit. Ce urmează, deci- În curând, cineva va considera că reparaţiile utilajelor şi instalaţiilor făcute la SNLO şi la cele două complexe  nu mai sunt de actualitate, fiind înlocuite cu serviciile oferite de firmele Vâlceanu.

Fotoliul de parlamentar şi imunitatea oferită de acesta ar fi suficiente pentru  ca minerii să aibă un stăpân privat. De altfel, când PNL şi PSD au dictat la finalul acestui mandat colosul energetic care adună cele mai profitabile unităţi de producere a energiei, din care SNLO a fost exclusă tocmai în ideea falimentării, reprezentanţii celor două partide nu s-au sfiit deloc să facă publică şi intenţia de privatizare „strategică” a acestei noi companii energetice. Investitorii strategici ar fi tocmai cei care dispun de lichidităţi, au spus ei. La întrebarea “Ar dispune şi Vâlceanu de lichidităţi pentru a primi o parte din puterea energetică produsă în Gorj -“, vă lăsăm pe dumneavoastră să răspundeţi.

Băsescu s-a opus Companiei Energetice, PSD îl ameninţă cu suspendarea

Hulit de toată masa penelistă şi pesedistă, preşedintele Traian Băsescu s-a opus cu îndârjire creării acestei noi companii energetice, în care fuseseră înglobate cele mai bune entităţi miniere şi energetice din ţară, cele care fac, fireşte, cu ochiul. De aceea, reprezentanţii celor două partide aflate la guvernare sub comanda lui Tăriceanu au hotărât să scape de şeful ţării, nu pentru prima dată de altfel, fiindcă el este cauza pentru care în România zilelor noastre nu se mai poate fura în voie. Lupta lui Băsescu împotriva corupţiei şi faptul că ea a dat roade a fost principalul factor pentru care ţara noastră a fost admisă ca membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

Tot la Motru Eugen Vâlceanu a declarat că, odată cu ajungerea PSD din nou la putere, “Băsescu mai are puţin de stat în fruntea României“. De ce doresc PSD şi PNL să scape cât mai repede de acest preşedinte- Şi la această întrebare, răspunsul îl cunoaştem cu toţii.

Vâlceanu face promisiuni false legate de termocentrala Motru

Candidatul PSD nu s-a oprit aici cu falsele promisiuni: printre altele, el a încercat să convingă electoratul că PSD va construi termocentrala de la Motru. Ei bine, ceea ce a omis Vâlceanu să spună oamenilor despre această termocentrală este faptul că acest important obiectiv care va eradica şomajul în zonă putea fi deja în construcţie dacă actuala guvernare PSD + PNL nu ar fi refuzat să semneze contractul pentru continuarea investiţiei. Fiind unul dintre proiectele demarate de PDL prin secretarii săi de stat din Ministerul Industriilor, studiul de prefezabilitate a fost realizat deja de către USAID – agenţie guvernamentală a Statelor Unite care acordă asistenţă economică, financiară şi umanitară în întreaga lume, dar reprezentanţii celor două partide aflate la putere au stopat proiectul.

În lupta împotriva corupţiei în România, preşedintele ţării şi-a făcut mulţi duşmani. Dar şi prieteni : un popor întreg! De aceea, duminică, la vot, în lupta cu actuala putere coruptă din România, nu este un preşedinte singur, ci toţi românii. Fiindcă ţara asta nu e formată din puterea patronilor, ci din cea a oamenilor simpli, sătui de minciuni şi de sărăcie.  Şi spre surprinderea celor care vor fiecare câte o bucăţică din bogăţiile Gorjului, duminică gorjenii vor dovedi că nu pot fi cumpăraţi nici cu umbrele, nici cu fulare, nici cu o porţie de mâncare. Vor dovedi prin vot cât sunt de simpli, de cinstiţi, de puternici.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: