Vânăta

Vinetele au un conținut important de vitamina A, folați, fibre și fitonutrienți, cu un puternic efect antioxidant și cu o influență pozitivă asupra sănătății inimii.

În general, vânăta poate fi introdusă în alimentația copilului începând cu vârsta de 8 luni, după consultarea pediatrului.

Vânăta trebuie să aibă coaja lucioasă, uniform colorată şi să fie plină în interior (dacă este prea uşoară pentru dimensiunea ei, e posibil ca vânăta să fie uscată pe dinăuntru). Coada trebuie să fie de un verde viu. Vânăta este o legumă foarte sensibilă, motiv pentru care se recomandă tăierea ei numai înainte de consum. În mod ideal vânăta trebuie conservată la o temperatură de 10 grade Celsius.

Pentru a fi servită copiilor, vânăta poate fi fiartă în apă sau gătită la aburi, sau preparată la cuptor. Atât fierberea cât și coacerea la cuptor o fac să devină moale, ușor de încorporat în combinații cu alte legume și un excelent aliment de mâncat cu mâna.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: