Instituţie publică din Gorj, fără salarii. Director:  O să luăm banii, dar nu ştiu când!

Angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu încă nu au primit salariile. Banii ar fi trebuit să vină pe 15 februarie, însă nu au ajuns, pentru că instituţia încă nu are buget. Chiar dacă numărul angajaţilor este de aproape cinci ori mai mic decât ar trebui, nu sunt bani nici pentru ei.

„Salariile ar fi trebuit să le luăm pe data de 15. Vorbim despre salariul pentru luna ianuarie 2018, cu acea creştere de 25%. Creşterea este însă artificială pentru că vom redirecţiona acei bani către contribuţii. Nu vom rămâne cu prea mulţi bani. Eu, de exemplu, voi primi un salariu de aproximativ 5.000 de lei în mână. Banii încă nu au venit. Instituţia pe care o conduc încă nu are un buget. Noi suntem ramura de care a uitat Ministerul Sănătăţii, deşi suntem o instituţie vitală fără de care activitatea din spitale nu s-ar putea desfăşura, pentru că este nevoie de sânge. O să luăm şi noi banii, dar nu ştiu când”, a spus Nicoleta Căluţoiu, directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu.

Din luna martie, medicul Nicoleta Căluţoiu a anunţat că va primi un salariu net de 3.600 de lei, mult mai mic faţă de cel al unei asistente.

Centrul se confruntă şi cu o lipsă acută de personal. „Din păcate, am două asistente bolnave. Au intrat în concediu medical. Una dintre ele are pneumonie, iar cealaltă are gripă. Aşa că încerc să rotesc angajatele care încă vin la serviciu astfel încât să acopăr toate sectoarele de activitate. Nu e posibil să te descurci cu această lipsă de personal. Eu ar trebui să am 28 de asistente şi am doar 6! Am scris memorii Ministerului Sănătăţii, l-au semnat toţi directorii de centre de transfuzii din ţară, l-am depus pe 1 februarie, însă, nici până acum nu am primit niciun răspuns”, a mai spus Căluţoiu.

Vizualizări: 1,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: