Vasile Blaga, audiat de procurorii anticorupţie

Doi foşti lideri PDL, Vasile Blaga şi Ioan Oltean, au fost ieri în calitate de martori la Direcţia Naţională Anticorupţie. Aceştia au fost întrebaţi dacă au cunoştinţă de bani negri folosiţi în campania electorală. Atât Traian Băsescu, cât şi Elena Udrea au vorbit despre bani care mergeau cu sacoşa la televiziuni şi nu numai.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat marți, la ieșirea de la DNA, că a declarat în fața procurorilor foarte clar că nu are cunoștință despre nicio sponsorizare de 3 milioane de euro sau dolari din partea lui Bogdan Buzăianu. "Am fost citat în calitate de martor în dosarul pe care deja îl știți. Am declarat foarte clar că nu am cunoștință despre nicio sponsorizare de 3 milioane de euro sau dolari din partea domnului Buzăianu și că lucrurile acestea nu s-au discutat niciodată în partid, cel puțin în prezența mea", a spus Blaga.

Referitor la întrebarea adresată de jurnaliști la intrare în DNA privind posibilitatea ca Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a CNI, să fi adus bani la PDL, Blaga a precizat că nu există nicio declarație a ei în acest sens. "Poate doamna Udrea. Nu există declarație a doamnei Topoliceanu că aș fi fost într-o cameră în care să fi fost adusă o geantă cu nu știu ce, nici măcar cu bani", a precizat liderul PNL.

Cât privește faptul că numele său a fost invocat în legătură cu finanțarea ilegală pentru partide de către Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Darius Vâlcoc, Blaga a spus că a răspuns de fiecare dată că nu are nicio implicare. "Nu am nicio legătură de niciun fel cu afaceri ilegale sau sponsorizări ilegale de acest gen", a subliniat Blaga.

El a fost citat în calitate de martor. "Sunt chemat ca martor. Mă prezint. Vă asigur de toată disponibilitatea mea de a colabora cu procurorul de caz", a spus Oltean la intrare în sediul DNA. Referitor la finanțarea campaniilor electorale cu bani obținuți ilegal, Ioan Oltean a precizat că nu are informații în acest sens. "Doar cei care au afirmat pot să vă spună", a completat el.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: