Vasile Râbu: Am plecat din PSD pentru că așa am vrut

Vasile Râbu și-a dat miercuri, 27 aprilie, demisia din PSD. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de lansare a candidaturii Cameliei Khraibani la primăria Motru. Fostul director în minerit a spus că nu vizează nicio funcție și că o va susține pe Khraibani în campania electorală. Motivul pentru care Vasile Râbu a decis să facă politică din postura de independent a rămas unul neclar. Acesta a explicat, cu greu, că ar fi rămas în PSD dacă râmânea și parlamentarul de pe Colegiul IV.    

Reporter: Care este motivul pentru care ați demisionat din PSD?

Vasile Râbu: Sunt membru al acestui partid din 1991, sunt omul care se află printre fondatorii partidului în Motru. Nu sunt supărat pe nimeni, Așa am considerat eu acum că trebuie să plec din Partidul Social Democrat. În 2008, când a fost alegerea noului președinte al PSD Motru am spus că în viață vine o vreme când trebuie să te retragi. La mine această vreme a venit și mă retrag din politică și vreau să devin un simplu om, să fac o politică independentă. M-am alăturat proiectului doamnei doctor Khraibani. O cunosc pe dumneaei din copilărie, am o mare încredere în dânsa, în proiectele pe care dânsa vrea să le pună în practică în orașul nostru.

Rep.: Candidați ca independent pentru vreo funcție?

V.R.: Râbu nu candidează la nicio funcție. Nici la primar independent, nici la consilieri independent la Motru, nici la consilieri la Consiliul Județean. Am anunțat că nu voi candida la niciun post. Nu m-a deranjat și nu mă deranjează că nu sunt pe listele PSD de consilieri județeni. Dar am spus de ce, vreau împreună cu proiectele doamnei doctor pentru Motru să facem ceva pentru Motru. Ce spunea dânsa și cu locurile de muncă, măcar menținerea acestor locuri de muncă, dacă e posibil și sper și am încredere în doamna doctor că va încerca să aducă ceva investitori în Motru. Fac parte dintr-o altă categorie de oameni acum, sunt pensionar. În Motru sunt 5600 de pensionari. M-am alăturat și voi fi alături de doamna. Nu sunt șef de campanie la dânsa, dar fac parte din echipa care trebuie să câștigăm aceste alegeri.  

Rep.: Spuneați că vine o vreme în care trebuie să te gândești cum să te retragi. Era un mesaj pentru liderii PSD Gorj?  

V.R.: Nu. Le doresc multă sănătate, am un respect față de liderii de la Gorj și față de toți liderii din țară ai PSD. Nu am un mesaj pentru nimeni. Nu am plecat din partid pentru că sunt nemulțumit. Am plecat pentru că așa am vrut eu.

Rep.: Dacă doamna Khraibani rămânea în PSD, rămâneați în PSD?

V.R.: Nu! Doamna a plecat din PSD, și-a dat demisia, motivele v-am spus... Dacă doamna rămânea în PSD, da, probabil rămâneam în PSD.

Rep.: În acel caz nu mai venea vremea să vă retrageți...

V.R.: Probabil că nu mai venea vremea.

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: