Verdict pentru hoții care au furat de la un magazin din Runcu

Trei tineri care la începutul anului au fost implicați într-un furt de la un magazin din comuna Runcu și-au aflat acum pedepsele, mai ales că doi dintre ei au stat de atunci și până acum în spatele gratiilor. Magazinul îi aparține omului de afaceri Nicolae Sarcină, hoții fiind interesați în special de băutură și țigări, la instanță ei mărturisindu-și faptele pentru a beneficia de clemența legii. Doi dintre ei au beneficiat din plin pentru că au fost achitați de acuzațiile ce le sunt aduse, în timp ce al treilea a achitat un prejudiciu de 10.000 de lei și a primit o pedeapsă cu suspendare.

Virgil Roca a primit o condamnare de 1 an și 4 luni închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care bărbatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. Individul a fost reținut și arestat împreună cu Gabriel Dumitru Anița pe 26 ianuarie, de atunci și până acum fiind în Penitenciarul Craiova. Al treilea inculpat din dosar, Valeriu Roca, a fost și el timp de o lună în arest preventiv, ulterior fiind plasat sub control judiciar. Acum instanța a dispus încetarea procesului pentru acuzațiile de furt calificat ce le erau aduse inculpaților, doar Virgil Roca fiind condamnat în baza încălcării unui articol din Codul Vamal.

El trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Runcu sau la liceul din localitate, instanța dispunând punerea sa în libertate și a lui Anița. De asemenea, a fost revocată măsura controlului judiciar față de cel de-al treilea inculpat, procurorii putând însă să conteste sentința de acum, verdictul nefiind unul definitiv. De la Virgil Roca judecătorii au dispus, în schimb, confiscarea a 68 de pachete de țigări, a două cagule și a unui levier de 1,20 metri, polițiștii trebuind să le restituie inculpaților două perechi de cizme pe care le purtau în momentul comiterii infracțiunii pentru care au ajuns, fie și pentru o perioadă scurtă de timp, în spatele gratiilor.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: