Verdictul în procesul Valentin Popa – CNSAS , la anul!

Consilierul judeţean Valentin Popa încheie anul 2012 fără ca instanţele de judecată să-i fi lămurit definitiv şi irevocabil problema de „colaborator” al fostei Securităţi, procesul pe care acesta îl are pe rol împotriva CNSAS amânându-se pentru anul viitor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a pronunţat un verdict nici pe 28 noiembrie, amânând cu două luni decizia respectivă, Popa anunţând încă de la începutul toamnei că el nu se mai prezintă la procesul respectiv, fiind nemulţumit de verdictul anterior al magistraţilor. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dat dreptate CNSAS în această poveste, Popa depunând recurs la verdictul care îi este nefavorabil. Procesul este important pentru că Ponta nu este doar consilier judeţean, ci şi vicepreşedinte al PSD Gorj şi lider al CNSLR-Frăţia Gorj. El este al doilea sindicalist important din judeţ care are probleme cu fosta Securitate, vicepreşedintele de la BNS, Ion Pisc Scrădeanu, având în dosarul său consemnat numele de „Dragnea” pentru că şi-a turnat vecinii şi prietenii înainte de 1989.

În momentul în care procesul a început la Curtea de Apel, Popa a explicat în ce a constat relaţia sa cu fosta Securitate, el declarându-se de fiecare dată nevinovat, situaţia de acum punând-o pe actuala sa apartenenţă politică şi pe lupta împotriva regimului Băsescu. „Am fost bun prieten cu un nepot de-al lui Ceauşescu, dar am refuzat să mă înscriu în Partidul Comunist. Asta m-a costat, evident. La armată m-au trimis să fac stagiul militar la Securitate, unde eram nevoit să semnez nişte hârtii, dar niciodată nu am turnat pe cineva, nu am spus ceva despre cineva pentru a-i face rău. Pot să jur pentru lucrul acesta. După ce am făcut armata m-am căsătorit şi o rudă din partea soţiei a fugit în Germania. Ce a urmat nu vă mai spun acum. Vă pot menţiona însă că, dacă la Curtea de Apel câştig procesul, voi lăsa uitată toată povestea pentru că eu nu văd pe ce motive aş putea pierde. Dacă nu voi avea câştig de cauză, pentru că e posibil orice, voi face public dosarul pe care CNSAS mi l-a trimis acasă. Am primit într-o zi hârtia acasă şi, sub cutia poştală erau dosarele deschise şi citite gata, lăsate acolo. Atât ştiu. Nu m-a întrebat şi pe mine nimeni nimic”.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: