Verificări în Rânca. Prefect: Vom demara acțiuni în primăvară

După ce au rămas fără apă chiar de sărbători, cabanierii din stațiunea montantă Rânca primesc noi promisiuni. Vara anului 2022 ar trebui să vină cu investiții majore privind modernizarea sistemului cu alimentare cu apă din zona montană.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că a purtat curând discuții cu reprezentanții Aparegio Gorj și ai Consiliului Județean Gorj, iar promisiuni există. De asemenea, din primăvara acestui an, autoritățile vor face verificări în Rânca pentru a vedea dacă toate construcțiile sunt sau nu racordate la sistemul de alimentare cu apă. În caz contrar, cabanierii riscă amenzi.

”Am mai avut discuții cu domnul Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, și cu directorul Aparegio. Am promisiuni că în această vară se vor face investiții și va fi rezolvată problema, inclusiv noi aducțiuni și vor fi alocați bani pentru anumite proiecte în această zonă. În prezent, nu mai sunt probleme cu apa. Eu am mers și pe varianta de bună vecinătate. De asemenea, din primăvară vreau să demarăm o acțiune prin care toate cabanele să fie legate și contorizate. În momentul în care totul este contorizat, nu îți mai permiți să depozitezi apă, iar mai apoi să o arunci. Cei care nu vor face acest lucru, vor fi sancționați, evident”, a spus prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.  

Astfel de promisiuni au mai fost făcute și de foștii prefecți, dar nu s-a concretizat nimic.

Vizualizări: 4,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: