Verificări înaintea deschiderii depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu

O veste mult așteptată de operatorii de salubritate din Gorj, dar și de primari. Investițiile impuse de autoritatea de mediu la depozitul deținut de Polaris la Târgu Jiu au fost finalizate, astfel că decizia de suspendare a activității ar putea fi suspendată.

“Urmează ca de luni să începem controlul și să verificăm tot ceea ce au realizat. În condițiile în care s-au respectat întru totul măsurile dispuse de noi, decizia de suspendare va fi ridicată de către Agenția de Protecție a Mediului”, a spus Gheorghe Sanda, comisar șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Autorizația de mediu a acestui depozit a fost suspendată pe 23 martie, pentru o perioadă de șase luni. “Măsurile dispuse de Garda Națională de Mediu au fost duse la îndeplinire. A fost realizată acea instalație de ardere a gazelor care produc disconfort”, a spus Sanda, ceea ce ar trebui să însemne că mirosul din zonă nu va mai fi la fel de puternic.

Deșeurile colectate în Gorj au fost duse în ultimele luni la Mehedinți, cu costuri duble. Asta a determinat retragerea din județ a firmei Supercom, care colecta deșeurile din circa 40 de localități. Noul operator nu face încă față, pentru că nu are destule utilaje, iar în unele comune deșeurile au stat neridicate două săptămâni. (A.A.)

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: