Încă un dosar pentru evaziune în familia Potîrcă

Magistraţii gorjeni au validat rechizitoriul prin care un nepot al lui Constantin Ninel Potîrcă a fost trimis în judecată pentru fapte de evaziune fiscală, acuzaţii care reprezintă ceva „normal” în familia fostului candidat la Preşedinţia României de acum un deceniu.

Toma Potîrcă a fost trimis în judecată împreună cu Arada Stănescu, o altă clientă a procurorilor şi judecătorilor gorjeni, condamnată şi în alte dosare de către instanţele de la Târgu Jiu. Nepotul e acuzat de data aceasta că a folosit zeci de facturi fictive în câteva din „afacerile” derulate cu ani în urmă, el fiind condamnat pentru fapte asemănătoare şi într-un dosar în care a fost inculpat alături de Aurel Stănescu, o rudă a Aradei.

În vara acestui an, inculpatul a reuşit să îşi contopească pedepsele pe care judecătorii de la diferite instanţe din ţară le dispuseseră împotriva sa, la finalul deciziei magistraţilor nepotul aflând că are de petrecut destul de mult timp alături de unchiul său. „Aplică un spor de 1 an şi 6 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii (…) dreptului inculpatului de a fi fondator, asociat, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, iar dacă a fost ales este decăzut din drepturi”, stabilea în vară Tribunalul Gorj.

Între timp, şi Constantin Ninel Potîrcă a mai fost trimis în judecată într-un al patrulea dosar penal, tot cu acuzaţii de evaziune fiscală, acesta având de executat peste un deceniu de închisoare pentru faptele sale. În spatele gratiilor se află şi fratele fostului „prezidenţiabil”, Tănase, condamnat şi el tot pentru acuzaţii de evaziune fiscală.

În urmă cu un deceniu, familia Potîrcă era una dintre cele mai prospere din cartierul Meteor, afacerile derulate cu fier vechi părând să fie cheia succesului. În realitate, anchetatorii aveau să descopere ulterior că sute de facturi pentru tranzacţii fictive au fost folosite în eludarea obligaţiilor fiscale către stat, prejudiciile stabilite de instanţele de judecată fiind de ordinul milioanelor de euro.

Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: