Încă un dosar trimis spre rejudecare la Târgu Jiu

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au pronunţat atât de argumentat o sentinţă de condamnare a unor „braconieri” încât instanţa superioară, Curtea de Apel Craiova, a dispus acum anularea deciziei respective şi reluarea procesului din ziua pronunţării verdictului.

Practic, sunt menţinute probele din dosar şi toate procedurile parcurse, mai puţin sentinţa pe care au contestat-o şi inculpaţii, dar şi procurorii, nimeni nefiind mulţumit de verdictul respectiv. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi inculpaţii Ştefănescu Eugeniu, Coandă Ştefan şi Biriboiu Aurel. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă, Judecătoria Târgu Jiu. Menţine actele îndeplinite până la data de 23.05.2018”, se arată în decizia de acum a magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii l-au trimis pe Biriboiu în judecată împreună cu doi complici, Eugeniu Ştefănescu şi Ştefan Coandă, după ce poliţiştii i-au prins cu peşte în portbagajul maşinii, dar şi cu unelte de pescuit interzise de legislaţie. În zadar a încercat Biriboiu să explice că peştele provine din balta proprietate personală şi că nu a comis nicio ilegalitate, că, până la urmă, acesta a avut de dat explicaţii şi în faţa magistraţilor. În trecut a mai fost acuzat de astfel de fapte, însă cercetările s-au încheiat repede, nu ca în cazul de faţă, caz în care judecătorii au decis ca fiecare inculpat să fie condamnat la plata unei amenzi penale. Complicii s-au ales cu câte o amendă penală de 1.800 de lei, în timp ce pentru Biriboiu pedeapsa este mai mare, respectiv de 3.000 de lei.

În motivarea deciziei de condamnare, instanţa de la Târgu Jiu consemnează că la magazinul lui Biriboiu a fost găsită o listă cu clienţii pe care acesta îi avea pentru peştele din balta sa. Cantitatea de peşte descoperită de poliţişti a fost de 79,94 lei, contravaloarea mărfii fiind de fix 240 de lei.

Inculpaţilor le-a fost interzis prin sentinţa anulată şi dreptul de a pescui pentru un an de zile, în pronunţarea acestui verdict magistraţii gorjeni invocând faptul că cei pe care i-au condamnat şi-au recunoscut şi regretat faptele. În plus, niciunul nu avea probleme în cazier.

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: