Tot cere instanţei să-l lase în arest. Motivul!

Un inculpat dintr-un dosar de proxenetism instrumentat în urmă cu un an de procurorii DIICOT Târgu Jiu cere constant instanţei de judecată să îi fie prelungit mandatul de arestare preventivă, reuşind să stârnească zâmbetele celor din sală.

Dumitru Daniel Stănoiu a fost condamnat anul trecut la 5 ani şi jumătate într-un dosar de trafic de droguri, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT Constanţa. Fiind în spatele gratiilor, el are tot interesul să îi fie menţinută măsura arestului preventiv întrucât perioada petrecută în spatele gratiilor i se va deduce din pedeapsa finală pe care o va primi dacă va fi găsit vinovat.

Legea îi permite şi să îşi deducă perioada executată din pedeapsa pentru traficul de droguri, astfel că, la finalul procesului, chiar dacă ar fi condamnat cu executare, el are mari şanse să redevină liber. Nu şi prietenii săi din acest dosar, arestaţi şi ei preventiv pentru o perioadă şi plasaţi apoi în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Unul dintre amicii lui Stănoiu a şi glumit cu acesta în timpul audierilor de marţi de la Tribunalul Gorj, spunându-i că „tu vrei la puşcărie când toţi vor să fie acasă şi tu o să fii acasă când toţi or să fie la puşcărie”.

În dosarul aflat pe rolul instanţei, cap de afiş este Constantin Costinel Breazu, fost Grecu, Elena Andreea Grecu, Ion Breazu şi Grigore Cătălin Romanescu. La proces, Elena Andreea Grecu s-a prezentat cu fiul său minor de doar câţiva ani, copilul fiind acceptat în sala de judecată deşi accesul minorilor este interzis în astfel de spaţii. Inculpata a explicat că pur şi simplu nu are cu cine să lase copilul şi, ca urmare, a fost lăsată să stea cu el în sala de judecată, de câteva ori cel mic fiind rugat de mămica sa să stea cuminte pentru a nu deranja şedinţa.

În acest dosar, inculpaţii sunt judecaţi pentru că ar fi trimis la Milano tinere din Bumbeşti Jiu pentru a se prostitua. „Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menţionată, membrii grupului au recrutat şi transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existând situaţii (în cazul persoanelor minore) în care aceştia le-au îndrumat, călăuzit şi transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoţitor). S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 şi 26 ani. Totodată, urmare activităţii infracţionale, au fost obţinute sume de bani şi bunuri mobile, care au fost schimbate şi transferate pentru a ascunde natura provenienţei sau a proprietăţii acestora”, au transmis anchetatorii la finalul cercetărilor.

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: