Veste bună pentru mii de pescari gorjeni

Motiv de bucurie pentru gorjenii pasionaţi de pescuit. Începând de miercuri, 6 iunie, au liber la întins undiţele pentru orice specie de peşte. Perioada de prohibiţie a început în luna aprilie şi se încheie în data de 5 iunie.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, care administrează cam toate luciile de apă din judeţ, numără vreo 2000 de membri pescari. „Pot să pescuiască, pe 6 iunie se dă drumul. Se poate pescui la toate vieţuitoarele acvatice. Pescarii trebuie să aibă asupra lor neapărat permisul de la ANPA, cel eliberat de asociaţii, însoţit de carnetul de membru pescar cu viza actualizată la zi. Dacă nu au aceste documente, nu se poate pescui, vor fi amendaţi”, a declarat Sorin Birceanu, directorul AJVPS Gorj.  

Numărul infracţiunilor în prohibiţie a scăzut în 2018 comparativ cu alţi ani, spun reprezentanţii AJVPS Gorj. Cam cinci astfel de nereguli au fost constatate în zona barajelor Turceni şi Vădeni.  

Pescarii plătesc o cotizaţie de 90 de lei pe an. „A fost 80 de lei până acum câteva luni. De 8 ani nu s-a mai schimbat. Doar am pus 10 lei la solicitarea ANSVPSA. Pescarii de peste 65 de ani şi persoanele cu handicap plătesc la jumătate. Pescarii peste 80 de ani nu plătesc nimic”, a explicat şeful AJVPS Gorj.

Râul Jiu a fost populat în perioada de prohibiţie cu 12.000 de bucăţi de puiet de şalău. O acţiune de acest gen va avea loc şi în toamnă, dar atunci zonele piscicole contractate de AJVPS Gorj vor fi populate cu crap şi caras.

Vizualizări: 5,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: