Veste tristă pentru samsarii de maşini

Autoturismele devin o pacoste atât pentru proprietari cât şi pentru samsarii. Impozitul pentru maşinile de fiţe s-a dublat, iar samsarii auto trebuie să declare fiecare autoturism dobândit chiar dacă nu-l au în folosinţă mai mult de o oră.  

Noile majorări ale impozitului pe maşini aduc veşti triste nu numai pentru proprietari cât şi pentru samsarii auto. Aceştia din urmă sunt obligaţi să declare autoturismele chiar dacă nu le deţin mai mult de o oră. Până luna trecută autoturismul respectiv era declar doar de proprietar la înmatriculare. “Orice persoană care dobândeşte un mijloc de transport chiar şi pentru o oră sau o zi trebuie să-l declare, deşi îl înstrăinează imediat după aceea. Declaraţia se depune la Direcţia de Taxe şi Impozite Local. Până acum, declaraţia nu era completată de către intermediari ci doar de proprietar la înmatricularea lui”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu. Nedepunerea declaraţiei, în termen de 30 zile de la dobândirea autoturismului se sancţionează cu amendă cuprinsă între 30-60 lei.

Impozit dublu pentru maşinile de fiţe   

     

Impozitul pe maşinile cu capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc s-a dublat retroactiv. Măsura se va aplica începând cu luna trecută, chiar proprietari autoturismelor de lux şi-au achitat impozitul până în prezent. Acestora li se va calcula diferenţa, iar în condiţiile în care îşi plătesc impozitul până la data de 30 septembrie primesc o bonificaţie de 10%. “La nivelul municipiului Târgu Jiu se află în această situaţie 470 de autoturisme care aparţin persoanelor juridice şi 660 de autoturisme care aparţin persoanelor fizice”, a mai precizat Mariana Budulan. Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a început să trimită somaţii şi înştiinţării de plată la domiciliu cetăţenilor ce deţin autoturisme.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: