Vești bune pentru primari. Plăți pentru carantină

Guvernul a anunțat că va deconta toate cheltuielile efectuate de primării și de consiliile județene cu carantinarea persoanelor infectate cu Covid-19 și cu izolarea persoanele din categoriile vulnerabile. Epidemia de coronavirus i-a obligat pe primari să aibă cheltuieli suplimentare care nu erau prevăzute în buget.

Începând de săptămâna viitoare, primăriile pot trimite documentele justificative pentru decontarea cheltuielilor care au fost făcute pentru spațiile de carantinare și pentru personalul carantinat în unități de protecție pentru persoane în vârstă sau cu dizabilități. Este anunțul făcut de premierul Ludovic Orban.

„Practic, autoritățile locale vor trebui să depună solicitările și documentele justificative la direcțiile de sănătate publică din fiecare județ. Și trebuie stabilit un termen din momentul depunerii, un termen de decontare, să nu dureze procedurile foarte mult. De asemenea, să le primiți online, să nu mai umblăm cu hârtii astfel încât să avem o procedură cât mai rapidă de decontare, pentru că și autoritățile locale au fost afectate, veniturile la bugetele locale au scăzut și au nevoie de banii ăștia”, a spus primul ministru.

Vizualizări: 1,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: