Veşti bune pentru sute de familii din Novaci

Sute de familii din Novaci nu vor mai sta cu frica în sân că pot rămâne fără casă de fiecare dată când plouă mai puternic. Soluţia este regularizarea Gilortului şi, după întâlnirile avute de autorităţile locale atât cu responabilii din judeţ, dar şi cu cei de la nivel central, se pare că în primăvară vor începe lucrările. Investiţia este una foarte mare şi nu va fi făcută cu bani din bugetul local.

În vara anului 2014 autorităţile au emis un cod roşu de inundaţii pentru oraşul Novaci după producerea unei viituri pe râul Gilort, când a fost rupt un dig de proteţie şi mai multe case şi gospodării au fost inundate.

Din fericire nu au fost familii care să rămână fără un acoperiş deasupra capului, însă de atunci nu au mai avut linişte. Au trăit mereu cu teama că natura se poate dezlănţui din nou şi poate fi mai rau.

După 5 ani, autorităţile locale din Novaci vin cu veşti bune pentru aproximativ 800 de familii din localitate." Vreau să vă spun că în sfârşit se va realiza ceea ce noi aşteptăm din 2014, mai exact regularizarea râului Gilort. Este o soluţie pentru aproximativ 700-800 de familii din Novaci. Nici nu vreau să mă mai gândesc la ceea ce s-a întâmplat atunci. Eu am discutat si cu cei de la Apele Române Gorj, săptămâna trecută au fost şi la Bucureşti şi am primit asigurări că în primăvară încep lucrările. Atunci putea fi mai rău, însă a fost o conducă paralelă cu digul şi a rezistat. Investiţia este una foarte mare", a precizat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci.

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: