Vezi aici alternativele propuse de autorităţi la desfiinţarea spitalelor

Autorităţile publice locale încearcă să ţină cu dinţii de Spitalele din Rovinari şi Bumbeşti Jiu. De aceea au înaintat o adresă Ministerului Sănătăţii prin care propun transformarea în cămine de bătrâni a unor centre de sănătate din judeţ, astfel încât cele două unităţi spitaliceşti să nu-şi schimbe destinaţia.  Pentru comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost propusă Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Turceni, în schimbul Spitalului de Pneumoftiziologie din Dobriţa.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au propus ca trei centre de sănătate, respectiv cele din Mătăsari, Căpreni şi Logreşti să fie transformate în cămine de bătrâni. Astfel, autorităţile consideră că se pot încadra în numărul de unităţi propuse spre reprofilare. “Am scris în acea adresă că nu considerăm oportun pentru această perioadă transformarea în cămine de bătrâni a spitalelor de la Sadu şi Rovinari, nici comasarea spitalului de la Dobriţa. În schimb, am propus pentru reprofilare centrele de sănătate de la Mătăsari, Logreşti şi Căpreni, unde s-ar putea organiza aceste cămine pentru bătrâni”, a precizat Marius Boeriu, director DSP Gorj.

De asemenea, Secţia de Psihiatrie a Spitalului  Turceni a fost propusă de autorităţile locale pentru comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, in locul Spitalului din Dobriţa.

Directorul Spitalului Orăşenesc din Turceni este sceptic în ceea ce priveşte punerea în practică a propunerii autorităţilor locale. “Eu nu cred că va fi comasată secţia aceasta cu Spitalul Judeţean. Dacă doreau să facă această comasare, o făceau de la început”, a comentat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc din Turceni.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: