Vezi aici ce handbalişti au fost convocaţi la Naţională

Echipa gorjeană de handbal va avea în premieră patru jucători convocaţi la echipa naţională de seniori, acolo unde selecţioner este antrenorul gorjenilor, Vasile Stângă. Acesta i-a convocat pentru începutul lunii viitoare la Izvorani, la Centrul Olimpic, pentru un stagiu de pregătire şi două jocuri amicale pe Ionuţ Ciobanu, Gabi Florea, Paul Giotoiu şi Bogdan Criciotoiu.

Reporter: Ce surprize aţi pregătit suporterilor echipei Energia Pandurii în ceea ce priveşte convocarea la lot a unor jucători de la Energia?

Vasile Stângă: Am convocat la lotul naţional patru dintre jucătorii echipei Pandurii. Mai aveam trei şi chemam o echipă. Este vorba de extrema stângă Florea, pivotul Giotoiu şi interul dreapta Criciotoiu care e surpriza campionatului pe acest post şi pe portarul Ciobanu. Eu sper că vor face faţă la cerinţele lotului naţional şi nu ne vor face de râs.

Rep.: De fapt cei patru vor merge doar la un stagiu de pregătire sau vor avea şi jocuri?

V.S.: Da, doar un stagiu de pregătire în perioada 12-16 aprilie la Izvorani, la centul olimpic după care avem şi două jocuri de verificare cu echipa Cehiei apoi vor reveni la echipele de club pentru a continua pregătirea şi meciurile oficiale.

Rep.: Pariul dumneavoastră pentru echipa naţională este tânărul Bogdan Criciotoiu?

V.S.: Da şi mă bucur pentru el că a căpătat încredere şi este un inter de care echipa naţională are nevoie pentru că are un braţ puternic. Sper să fie sănătos şi să o ţină tot aşa pentru că este într-o pantă ascendentă. Sper să urce continuu şi să nu se oprească. Eu îl văd ca viitorul inter dreapta al echipei naţionale. Şi cu timpul se va schimba şi el şi se va mai maturiza şi va putea fi şi un lider. Criciotoiu va juca mai întâi la lotul de tineret la un turneu de calificare şi la primul meci al naţionalei mari nu va putea veni. Sper să califice echipa de tineret mai departe şi apoi să vină să se pregătească cu noi.

Rep.: Programul echipei va fi acum întrerupt pentru acţiunile loturilor naţionale, cât timp?

V.S.: Noi avem meci cu Satu Mare sâmbătă la ora 18:00 după care vom lua o pauză de trei săptămâni pentru că echipa de tineret are un turneu foarte important la Braşov. Va fi o lună aproape de pauză, trei săptămâni cu această calificare a echipei de tineret şi între timp avem  şi noi cu echipa mare o săptămână de pregătire. Sper să fie o pauză binevenită şi să ne reîncărcăm bateriile şi apoi să reluăm returul cu forţe proaspete şi cele patru meciuri care au mai rămas să le câştigăm apoi pe toate.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: