Vezi aici de ce s-a tras cu pistolul în Târgu Jiu

Poliţiştii au reţinut doi bărbaţi, implicaţi într-un conflict spontan ce s-a desfăşurat într-un bar din municipiul Tg. Jiu. Faţă de cei doi suspecţi a fost începută urmărirea penală, urmând ca astăzi, 19 octombrie, să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu.

La seara zilei de 18 octombrie, orele 20:05, Poliţia municipiului Tg. Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către un târgujian, despre faptul că într-un bar din municipiu, a avut loc o altercaţie între doi bărbaţi, care a atras indignarea şi a creat o stare de teamă în rândul consumatorilor, mai ales că unul participanţi a făcut uz de o armă neletală.

Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din poliţişti ai Poliţiei municipiului Tg. Jiu, Biroului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic Gorj.

Aici a fost identificat P.C.G, de 33 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj.

Cu ocazia primelor investigaţii efectuate, a rezultat că între acest suspect, administrator al unei societăţi comerciale şi G.S.A., de 30 ani, din municipiul Tg. Jiu, a izbucnit un conflict spontan, iar în aceste împrejurări, P.C.G. a folosit o armă neletală de autoapărare (pistol cu bile de cauciuc), pe care o deţine în mod legal.

Din incident nu au rezultat victime omeneşti, ci doar pagube materiale, în sensul că a fost spart geamul uşii de acces în local. De asemenea, faptele comise de cei doi au atras indignarea celor prezenţi în local şi au generat o stare de teamă în rândul acestora. După altercaţie, suspectul G.S.A. a fugit de la faţa locului, însă a fost depistat la scurt timp de către poliţişti, pe  raza municipiului Tg. Jiu.

 Poliţiştii au ridicat arma împreună cu muniţia aferentă, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a celor doi suspecţi, P.C.G. fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi  şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, iar G.S.A., pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cei doi suspecţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, în data de 19.10.2011, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: