Vezi aici noutăţile comasării şcolilor

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj (IŞJ) a hotărât că din această toamnă vor fi desfiinţate 27 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj. Astfel, de la 1 septembrie vor dispărea 19 şcoli primare, cinci grădiniţe, două şcoli gimnaziale şi un grup şcolar din Târgu Jiu.

De asemenea, la nivelul a 13 şcoli gimnaziale clasele V-VIII vor fi desfiinţate. Astfel, 40 de instituţii de învăţământ vor suferi o transformare începând cu noul an şcolar. Pentru a asigura transportul elevilor la noile unităţi în care vor fi mutaţi va fi nevoie de încă 17 microbuze pe lângă cele 53 existente.

Directorii îşi pierd funcţiile

Principalul motiv al acestor comasări este obţinerea unei mai bune calităţi a actului de educaţie pentru aceşti elevi, dar şi o scădere a cheltuielilor. În urma comasărilor se vor pierde şi funcţii de conducere. Este vorba de directorii de la Şcoala Generală Nr. 7 şi de la Grupul Şcolar Forestier, unităţi care aveau personalitate juridică şi care vor fuziona cu Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” şi respectiv cu Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu.

În avalanşa de comasări, reprezentanţii IŞJ Gorj au tăiat însă de pe listă o unitate de învăţământ. Şcoala Gimnazială din Sohodol în care învaţă 45 de elevi şi care trebuia să fuzioneze cu Şcoala Generală din Pocruia a scăpat de comasare. Inspectorii şcolari şi-au dat seama că această instituţie se află într-o zonă foarte izolată şi inaccesibilă pe timpul iernii. De asemenea, mijlocul de transport lipseşte cu desăvârşire. Cel care s-a opus cu desăvârşire comasării acestei şcoli a fost chiar primarul din Tismana, Costel Buzianu, care a depus la sediul IŞJ un document în care au fost menţionate toate motivele.

„Începând cu 1 septembrie, elevii înmatriculaţi la unităţile şcolare care îşi încetează activitatea didactică se vor transfera la unităţi şcolare care au preluat fostele şcoli, iar cadrele didactice titulare se vor transfera, prin restrângere de activitate, la nivelul unităţii de învăţământ cu personalitate juridică”, spune Justin Paralescu, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Gorj.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: