De ce ascunde Consiliul Judeţean faptul că face angajări

Consiliul Judeţean Gorj a scos la concurs 7 posturi de consilier în administraţia publică, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Locurile au fost publicate şi pe site-ul agenţiei, iar directorul adjunct Ana Maria Niculescu spune că au fost declarate cu scopul de a fi efectuate angajări. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că nu se va face nicio angajare, dar că posturile au fost declarate vacante.

Conform directorului adjunct al AJOFM Gorj, cinci din cele şapte posturi sunt nou înfiinţate, iar două posturi sunt rămase vacante după încetarea raporturilor de muncă a persoanelor care le-au ocupat până la vacantare şi pe care Consiliul Judeţean Gorj intenţionează să le ocupe în urma unui concurs. „Locurile sunt şi nou create, şi vacantate ca urmare a încetării raporturilor de muncă şi de serviciu. Ca şi posturi nou create sunt: consilier clasa I grad profesional superior-4 posturi şi consilier clasa I grad profesional-1 post. Consilier grad profesional superior este un post care s-a vacantat ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu şi tot aşa un post de consilier la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Obligaţia angajatorului este să comunice conform legii 76, în termen de 3 zile de la data vacantării posturilor. Ca şi mod de soluţionare a ofertei, au trecut organizarea concursului de ocupare a postului. Urmează să vedem cum s-au finalizat aceste concursuri”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Totodată, Niculescu a mai spus că “obligaţia angajatorului este să ne comunice în 24 de ore de la finalizarea concursului dacă s-au efectuat angajările”.

Neagă angajările

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj, Oana Paloş, spune că nu se fac angajări în unitate. “Consiliul Judeţean Gorj  nu face nicio angajare. A fost preluat greşit de către mass-media faptul că se vor face angajări. Noi am declarat, avem obligativitatea legală ca la fiecare organigramă modificată să comunicăm modificarea de organigramă. Noi am comunicat faptul că avem posturi vacante. În cazul în care se va stabili necesitatea ocupării vreunui astfel de loc vacant, va fi totul comunicat din timp”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: