Cine câştigă lunar mii de lei în CA-ul de la Minprest

Minprest Serv Rovinari are peste o mie de angajaţi, mulţi dintre ei cu salariu minim pe economie. Conducerea este nevoită uneori să trimită oamenii în concediu fără plată, când beneficiarul serviciilor sale, Complexul Energetic Oltenia, are întreruperi de activitate. În ciuda greutăţilor, societatea plăteşte regeşte cei cinci membri ai consiliului de administraţie. Sindicalistul Nelu Roşca şi directorul Ion Răuţ sunt printre cei care încasează lunar circa două mii de lei, pentru a fi prezenţi din când în când la o şedinţă.

Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Roşiuţa, are cel puţin trei surse de venit: de la sindicatul unde este preşedinte, de la Complexul Energetic Oltenia unde este consilier juridic şi de la Minprest, unde este în Consiliul de Administraţie. Dacă în guvernarea trecută, membrii din CA şi AGA primeau indemnizaţii simbolice, acum acestea sunt de mii de lei pe lună.

Venitul depăşeşte două mii de lei

Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul societăţii Minprest Serv Rovinari a aprobat la începutul acestui an o hotărâre prin care se stabileşte remuneraţia Consiliului de Administraţie al societăţii. Conform documentului, publicat în data de 30 iunie în Monitorul Oficial, preşedintele CA-ului, membrii acestuia, dar şi secretarul general, primesc o remuneraţie echivalentă a 25% din salariul directorului general al unităţii, care este de 8.349lei brut. Ori 25% din această sumă înseamnă că fiecare membru din cadrul CA-ului primeşte 2087 lei lunar, dacă se întruneşte în şedinţă. Consiliul de Administraţie al societăţii Minprest Serv Rovinari este format din: Ion Surdu - preşedinte şi patru membri Gavrilă Pop, Nelu Roşca, Ion Răuţ, Cornel Bebe Irod.

Totodată, de un sfert din salariul directorului general al societăţii beneficiază şi secretarul AGA, care este reprezentant al acţionarului majoritar, adică desemnat de CE Oltenia, iar membrii comisiilor de cenzori, secretarul tehnic al AGA şi cel al CA-ului sunt remuneraţi cu 10% din salariul lui Gabriel Giorgi, directorul general al unităţii.

Giorgi: Indemnizaţiile se acordă în funcţie de fonduri

Directorul general al societăţii, Gabriel Giorgi, spune cei din conducerea unităţii primesc doar 20% din salariul său, asta pentru că AGA a revenit la decizia iniţială. „În primă fază primeau 25%, iar atunci când a crescut salariul directorului general şi-au dat seama că este o remuneraţie destul de mare şi s-a modificat la 20%. Pentru plata administratorilor există un fond stabilit la nivel de minister, aprobat în bugetul de venituri şi cheltuieli. Dacă fondul se termină, nu se mai plăteşte nimic. Fondul e cam mic. Dar este posibili să se facă o rectificare bugetară la sfârşitul lunii august”, a declarat Giorgi. 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: