Vezi care este valoarea amenzilor date de poliţişti ieri

Pe parcursul zilei de marţi, 31 mai, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au acţionat pe şoselele din judeţ. Acţiunile au vizat  verificarea respectării de către participanţii la trafic a regimului legal de viteză şi prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic.

Poliţiştii au folosit aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere.

Astfel, pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au identificat 90 de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 12 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice şi 11 care nu purtau centura de siguranţă. Totodată au fost surprinşi în traversare neregulamentară, 9 pietoni.

În total au fost constatate 182 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, retrase 3 certificate de înmatriculare şi reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 de permise de conducere, din care: 3 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei maxim admise şi unul pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversare.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate a depăşit suma de 40.000 lei.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: