Vezi câţi bani primeşte oraşul tău de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Gorj va supune aprobării în şedinţa din data de 28 septembrie sumele ce vor fi repartizate primăriilor pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură ce necesită cofinanţare locală. Ca întotdeauna, primarii spun că banii sunt insuficienţi şi ar vrea să ştie formula de calcul a lui Ion Călinoiu. 

Peste 8.545 mii lei vor fi împărţiţi oraşelor din Gorj de către Consiliul Judeţean la sfârşitul acestei săptămâni. Banii provin din cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2012. Situaţia repartizării sumelor se prezintă astfel: Târgu Jiu- 2000,00 mii lei; Motru- 2000.00 lei; Bumbeşti Jiu- 731,00 mii lei; Novaci- 1.083,00 mii lei; Rovinari- 820,00 mii lei; Tismana- 655.00 mii lei; Turceni- 383,00 mii lei; Târgu Cărbuneşti- 728,00 mii lei; Ţicleni- 145 mii,00 lei. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că banii au fost împărţiţi în funcţie de stadiul în care se află proiectele de infrastructură ele fiecărei localităţi. “Banii au fost repartizaţi în funcţie de stadiul în care se află proiectele de infrastructură ale fiecărei localităţi şi de priorităţile acestora”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Puţini, dar buni

Primarii gorjeni spun că banii pe care îi vor primi de la Consiliul Judeţean nu sunt suficienţi pentru a acoperi cofinanţările proiectelor, însă în aceste vremuri de criză sunt bineveniţi. “Nu ne-a întrebat nimeni pe noi atunci când s-au repartizat sumele respective. Probabil au existat anumite formule de calcul la baza cărora au stat strategiile de dezvoltare ale fiecărei localităţi. Sunt multe proiecte pe fonduri externe care presupun eforturi imposibil de susţinut din bugetul local. Trebuie să fim sprijiniţi atât de Consiliul Judeţean, dar şi de Guvern din fondul de rezervă”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru. La rândul său, primarul Constantin Bobaru spune că fiecare edil local trebuie să dea dovadă de loialitate faţă de colegii săi. “Banii nu sunt mulţi dar sunt bineveniţi în această perioadă de criză. Trebuie să dăm dovadă de corectitudine şi loialitate faţă de colegii noştri din celelalte localităţi. Probabil sunt multe proiecte în judeţ şi a trebuit să se ţină cont de acest aspect”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: