Vezi câţi bugetari trebuie să mai rămână în Gorj

Conform noilor organigrame emise de Administraţia Naţională a Funcţionarilor Publici, la nivelul instituţiilor publice din Gorj nu vor mai rămâne decât 3.543 de angajaţi. Astfel, primăriile şi alte unităţi cu angajaţi susţinuţi de stat vor fi nevoiţi să facă restructurări. Ziarul Financiar a făcut la un moment dat o situaţie cu numărul de bugetari din ţară, iar în Gorj erau în jur de 14.000. Dacă este aşa, înseamnă că peste zece mii de bugetari erau „în plus“, însă informaţia nu a confirmată de prefectul de Gorj Liviu Andrei.

Primarii din Gorj vor trebui să reducă numărul de angajaţi pentru a se încadra în noile organigrame emise de Administraţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Raportat la numărul locuitorilor din Gorj, care este de aproape 380.000 de persoane, conform formulei de calcul, numărul maxim de angajaţi în administraţiile publice locale este de 3.453 de persoane. „Asta este! Vor trebui să dea afară din angajaţii în plus pe care îi are fiecare primărie, indiferenţi câţi sunt. Asta este organigrama primită de Instituţia Prefectului de la ANFP şi trebuie respectată”, declară Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Numărul angajaţilor din primării ar fi putut să fie mai mare, însă din cauza comodităţii, nici jumătate din primarii gorjeni nu au accesat proiecte pe fonduri Europene, care ar fi creat noi posturi la nivelul fiecărei primării.

Liviu Andrei nu a putut răspunde la întrebarea câţi bugetari avea Gorjul înainte de disponibilizări.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: