Vezi ce au păţit după ce au tâlhărit o bătrână

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:  

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, arestarea preventivă a inculpaţilor, aflaţi în stare de reţinere:

·        Pirici Doru-Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu;

·        Breben Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat;

·        Minorul T.V.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, violare de domiciliu şi complicitate la furt calificat.

 Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile pentru inculpatul minor, pentru o perioadă de 29 de zile pentru inculpatul Pirici Doru- Vasile şi pentru o perioadă de 10 zile pentru inculpatul Breben Vasile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 22/23.04.2012, în jurul orelor 0030 – 0100, inculpaţii Pirici Doru-Vasile şi minorul T.V.A., fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au pătruns în camera în care dormea partea vătămată T.C. (în vârstă de 82 ani) şi, prin ameninţarea cu un pistol, au deposedat-o pe aceasta de suma de 900 lei şi de un telefon mobil.

De asemenea, în noaptea de 01/02.03.2012, învinuitul B.V.D. a pătruns, prin forţarea uşii de acces şi prin folosirea de chei potrivite, într-un restaurant din Municipiul Târgu-Jiu şi a sustras, dintr-un birou, suma de 9763 lei, el fiind ajutat la comiterea faptei de inculpaţii Breben Vasile şi minorul T.V.A..

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: