Grav accident provocat de un cal, pe noua şosea de centură

Trei persoane au ajuns la spital ieri după amiază, după ce au scăpat cu viaţă în urma unui accident rutier produs pe şoseaua de centură a oraşului, două dintre acestea aflându-se într-o maşină care a fost izbită în plin de un cal.

Cabalina nu umbla de una singură pe traseul fostei mocăniţe, ci era înhămată la o căruţă, proprietarul atelajului, un tânăr rom din Meteor, spunând că animalul s-a speriat şi că pur şi simplu nu a mai avut ce să-i facă. Aşa a ajuns calul direct pe maşina în care se aflau doi bărbaţi care veneau din Valea Jiului pentru a ajunge la Runcu, unul dintre ei fiind o rudă mai îndepărtată a fostului primar Nicolae Caramete.

Şoferul autoturismului a fost grav lovit în zona capului în urma impactului cu calul, dar chiar şi aşa a reuşit să mai conducă maşina zeci de metri în linie dreaptă, la un moment dat pierzând controlul volanului. Pasagerul său din dreapta, care nu are permis de conducere, a devenit, de voie, de nevoie, copilot şi singurul lucru pe care spune că a reuşit să-l facă a fost să tragă frâna de mână. Maşina a intrat pe contrasens şi s-a oprit pe un teren viran, trecând la o palmă de un stâlp al reţelei de electricitate, spre norocul tuturor pe şosea nefiind la acel moment alte autoturisme sau persoane care să circule pe jos.

Pasagerul din dreapta a sunat la 112 şi a cerut ajutor, echipaje de la Ambulanţă venind şi preluându-i pe răniţi pentru a-i transporta la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Şoferul autoturismului are răni mai grave şi va rămâne sub supravegherea medicilor, el putând să-şi ia adio şi de la maşina pe care o conducea, din cauza avariilor aceasta devenind de nefolosit. Căruţaşul este considerat deocamdată principalul vinovat de ceea ce s-a întâmplat pentru că nu a reuşit să-şi ţină animalul sub control. Supărarea sa este şi mai mare pentru că în urma accidentului a rămas şi fără cal, cabalina decedând imediat după impactul cu autoturismul.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: