Au înregistrat ameninţările şefilor din CE Oltenia şi le-au trimis la Parchet

Sindicatele din mine-energie au depus ieri plângere penală la parchet, împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia. Potrivit unor surse sindicale, la procurori au ajuns şi înregistrări făcute de angajaţi în timp ce erau ameninţaţi de şefii direcţi cu pierderea locului de muncă, dacă nu semnează actele adiţionale de reducere a salariilor. Din cei peste două mii de angajaţi TESA, mai puţin de 50 au rezistat până la final şi au refuzat tăierea ilegală a salariilor. Aceştia şi-au primit deja banii reţinuţi ilegal din salariile pe aprilie şi mai.

Sindicatele din minerit şi energie au depus ieri plângere penală împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia, pe motiv că 50 de angajaţi au salariul modificat unilateral. La începutul lunii mai este mii de salariaţi în aceeaşi situaţie, dar aproape toţi au ajutat conducerea complexului să intre în legalitate, semnând acte adiţionale la contractul individual de muncă, prin care acceptau tăierea salariilor. Potrivit unor surse, la Parchet au ajuns şi câteva înregistrări cu şefi din CEO, care încearcă să convingă angajaţii, prin diverse metode, să semneze actul adiţional cu tăierile salariale. Aceştia sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă nu semnează actul cu reducerile veniturilor. Printre cei care semnează plângerea penală sunt şi lideri de sindicat.

„Există o plângere penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu împotriva echipei manageriale. Se încalcă Contractul Colectiv de Muncă și ar putea duce la conflicte de muncă”, a declarat prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Ion Rușeț. Liderii de sindicat se vor întâlni sâmbătă, în cadrul Consiliul Naţional de Coordonare al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Luată cu salvarea după ameninţările şefilor

Tot ieri, la Turceni a avut loc un incident în care a fost implicată soţia lui Corneliu Gârjoabă, fostul director de resurse umane de la Turceni. Aceasta a fost transportată de urgenţă la spital, în urma unei probleme la serviciu. Potrivit familiei, femeia a fost luată cu ambulanţa de la serviciu, după ce a suferit un atac de panică. Ajunsă la urgenţe, medicii au pus diagnosticul de colică biliară şi au transferat-o la secţia chirurgie.

În ultimele săptămâni, aceasta a fost supusă presiunilor şefilor din Turceni pentru a semna actul adiţional de reducere a salariului, altfel o vor da afară. „De azi de dimineaţă o stresară pe soţia mea sa semneze actul adiţional şi ea refuză. O stresară toată ziua că o vor da afară şi ea făcu atac de panică. O aduseră la UPU la Târgu-Jiu şi stă cu masca de oxigen pe faţă. Eu sunt la Bucureşti, acum plec şi eu spre casă. Se sperie, vă daţi seama că rămâne şi ea fără serviciu“, a declarat Corneliu Gîrjoabă, la rândul lui trimis acasă de actuala conducere a CE Oltenia.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: