Violatorul-răpitor de la Bâlteni, prins după o lună de căutări

De exact o lună au avut nevoie oamenii legii pentru a da de urma individului de 30 de ani care a răpit la mijlocul lui iunie o fată din faţa porţii casei părinteşti şi a dus-o în pădure cu intenţia de a o batjocori. Nu s-a mai întâmplat acest lucru pentru că, la acel moment, ancheta a început repede şi scotocirea pădurii de către poliţiştii i-au dat răpitorului planurile peste cap. Acum el a ajuns acolo unde îi este locul, cu cătuşe la mâini alegându-se şi un complice de-al său, care l-a ţinut ascuns în ultima săptămână.

Gheorghe Cristian Baţai este considerat un individ extrem de periculos, deşi anul trecut a fost eliberat din puşcărie pentru comportament bun, el executând o pedeapsă de cinci ani pentru viol. A ieşit înainte de termen cu un an şi jumătate şi s-a apucat să facă din nou ceea ce ştia mai bine. La 16 iunie a răpit o fată de 16 ani din Bâlteni, satul Moi, şi a dus-o într-o pădure de la marginea satului, nu departe însă de casa părintească a minorei. Fata a fost dată ca dispărută şi imediat poliţiştii au început căutările, după 24 de ore găsindu-o într-o locuinţă în care răpitorul o ascunsese, el abandonându-şi victima şi fugind în pădure pentru a-şi pierde urma.

A fost atunci înconjurat de poliţişti şi, pentru că era ajutat permanent de localnici şi rude, a reuşit să scape, oamenii legii recuperând-o însă pe fată în stare bună. Până ieri la prânz poliţiştii au continuat scotocirile în zona Bâlteni, pe o rază de şase kilometri, mergând pe dealuri, prin carierele miniere şi pe oriunde mai credeau că s-ar putea ascunde individul, eforturile depuse nefiind zadarnice. Baţai a fost identificat în satul Moi, la câteva sute de metri de casa fetei răpite, la periferia unei păduri. Era ascuns de către Radu Bodîrcă, un individ de 22 de ani, care acum are şi el probleme cu legea.

„Eram prieteni”

violator_balteniCăutat timp de o lună, după ce i-a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, fiind dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, Gheorghe Cristian Baţai spune că a stat ascuns în tot acest timp pentru că îi era frică de poliţişti. El neagă că ar fi răpit-o pe fată şi, din cele declarate, lasă să se înţeleagă chiar că ar fi fost un adevărat gentleman. „Ieşisem la o plimbare, eram prieteni, ne ştiam de două săptămâni. Din cauza poliţiştilor am stat acum ascuns, dar nu am nicio vină”, a spus ieri Baţai după ce a fost prins, înainte de a fi urcat în duba mascaţilor.

Rudele fetei: La puşcărie cu el!

Rudele fetei răpite nici nu vor să audă că individul se considera prieten cu minora de 16 ani. Bunica adolescentei este cea mai categorică şi spune că „un babalâc de 30 de ani ca el” nici nu ar fi trebuit să se gândească vreodată că ar putea fi prieten cu nepoata sa. „Cum să fie el prieten cu fata asta, care e încă un copil? Dacă a fost nevinovat de ce s-a ascuns atâta timp? La puşcărie cu el pentru ceea ce a făcut. Îmi era frică noaptea să ies afară pentru că mă gândeam că poate intră peste noi în casă şi ne omoară pe toţi. Şi prin sat femeile se gândeau că poate intră peste ele pentru că el numai din astea a făcut. A fost odată la puşcărie, nu s-a învăţat minte, acolo să stea cât o decide legea”, spune bunica fetei.

Ieri după-amiază Baţai şi complicele său de 22 de ani au fost duşi la instanţă, pentru complice anchetatorii cerând arestarea preventivă, iar pentru fugar doar reconfirmarea mandatului emis pe numele său în urmă cu o lună de zile. La momentul răpirii după gratii a mai ajuns pentru vreo 2 săptămâni şi un alt localnic, un tânăr de 18 ani, care îl infirma pe Baţai despre mişcările făcute de poliţişti, el fiind considerat, de asemenea, complice. Acum Baţai riscă să primească până la 15 ani de puşcărie dacă va fi găsit vinovat de lipsire de libertate în mod ilegal, în timp ce complicii săi riscă şi ei ani de închisoare dacă magistraţii îi vor găsi vinovaţi de favorizarea infractorului.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: