Vicepremierul Stănescu susține clonarea operelor lui Brâncuși. update: Reacție

Vicepremierul Paul Stănescu este susținător al unei idei jignitoare pentru municipiul Târgu Jiu. Acestuia i se pare "o idee minunată" ca un sculptor obscur din Slatina să copieze operele lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu și să le amplaseze lângă Casa Poporului din București. 

"Mi se pare chiar o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului, cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo", a spus Stănescu, citat de digi24.ro.

Sculptorul care i-a prezentat această idee ridicolă lui Paul Stănescu este Rodion Gheorghiţă, cel care a realizat bustul lui Sergiu Nicolaescu de la Târgu Jiu, de asemenea o operă controversată, pentru că nu are nimic din marele actor și regizor. 

Expoziţia "Constantin Brâncuşi - opere reconstituite", în care sunt prezentate 25 de sculpturi reconstituite după operele dispărute sau distruse ale lui Constantin Brâncuşi, a avut vernisajul joi, la Muzeul Judeţean Olt. Sculpturile sunt realizate de Rodion Gheorghiţă, iar la realizarea evenimentului a contribuit cercetătorul Constantin Barbu. (A.A.)

update: Adrian Tudor, viceprimar în Târgu Jiu și responsabil cu activitățile culturale, a spus că primăria Capitalei a cerut anul trecut un punct de vedere pe aceste subiect. "Există o fundație Cantemir care vehiculează o astfel de idee. Primăria Capitalei ne-a ceut anul trecut un punct de vedere, iar răspunsul nostru, prin Centrul Brâncuși, a fost clar, este o operă unică și nu poate fi reprodusă după cum vrea fiecare", a spus Tudor. Acesta a adăugat că îi va face o informare și vicepremierului, pentru a fi evitate astfel de declarații nefericite în viitor.

Vizualizări: 1,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: