Viceprimar: Alimentarea cu apă nu va funcţiona niciodată

Un grup de cetăţeni din satul Corneştii Noi au mers ieri dimineaţă în audienţă la prefectul Alin Văcaru pentru a-i cere sprijin în rezolvarea alimentării cu apă din localitate.

Cetăţenii din satul Corneştii Noi aşteaptă de ani buni ca autorităţile judeţene să le rezolve problema alimentării cu apă. Oamenii au mers ieri la prefectul Alin Văcaru să-i ceară urgentarea procedurilor prin care primăria Băleşti ar urma să preia vatra satului de la Complexul Energetic Oltenia. Cetăţenii spun că de când au fost strămutaţi din casele lor au fost lăsaţi de izbelişte şi nimeni nu luat nicio măsura ca şi ei să beneficieze de condiţii de trai decente. ”Am ajuns la capătul răbdării, toată lumea e nemulţumită. L-am avertizat ieri pe prefectul Văcaru că dacă nu se rezolvă această problemă o să venim şi mai mulţi să pichetăm sediul instituţiei. Noi plătim ca şi ceilalţi cetăţeni ai comunei taxe şi impozite, dar nu avem nicio utilitate. Compania minieră ne-a strămutat din casele noastre, s-a bătut cu pumnul în piept că o să repare conducta de alimentare, iar apoi spune că nu are buget. În campania electorală ne-au dat drumul la apă, dar vreau să vă spun că ne-au făcut mai mult rău decât bine, pentru că apa a început să ţâşnească prin toate locurile parcă erau fântâni arteziene. Actualul sistem de alimentare cu apă e făcut de 15 ani, e spart, nu mai poate fi funcţional”, a declarat Toma Mălăiescu, localnic din Corneştii Noi.

CEO pasează problema

Prefectul Alin Văcaru le-a transmis cetăţenilor că a luat legătura cu responsabilii Complexului Energetic Oltenia însă aceştia au pasat problema către primăria Băleşti. ”Domnul prefect a luat legătura cu Daniel Antonie, director în cadrul CEO şi acesta l-a asigurat că a făcut toate demersurile pentru a rezolva situaţia oamenilor şi că acum este responsabilitatea Consiliului Local Băleşti”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Viceprimarul comunei Băleşti, Cătălin Stolojanu, a precizat însă cum stau lucrurile de fapt cu această vatră de sat. ”În cadrul ultimelor discuţii, CEO ne-a spus că vatra satului se află în patrimoniul CEO şi pentru a o putea preda primăriei, CEO trebuie să diminueze patrimoniul, iar pentru asta are nevoie de acordul tuturor acţionarilor. Este o procedură foarte greoaie, dar e clar că noi nu putem face investiţii acolo dacă nu este proprietatea noastră”, a spus viceprimarul Cătălin Stolojanu.

Primăria ar avea însă o altă soluţie pentru aceşti oameni. ”Anul acesta o să dăm drumul la apă în Corneştii Vechi şi ne-am gândit să mai forăm un puţ şi să legăm Corneştii Noi de Corneştii Vechi pentru că actualul sistem de apă nu va funcţiona niciodată”, a spus Stolojanu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: