Viceprimarii pedelişti, ocrotiţi de primarii PSD şi PNL

Zece viceprimari. Atât va pierde PDL Gorj dacă protocolul încheiat între PSD şi Alianţa de Centru Dreapta va fi pus în aplicare aici. Printre viceprimarii ce ar putea fi schimbaţi din funcţie până la sfârşitul lunii martie se numără şi cel din Bumbeşti Jiu, Ilie Crintea. Primarul Constantin Bobaru nici nu vrea să audă de această schimbare.

Bumbeşti-Jiu, Peştişani, Prigoria, Berleşti, Aninoasa, Cruşeţ, Fărcăşeşti, Hurezani şi Vladimir sunt localităţile unde există viceprimari PDL şi majorităţi în consiliile locale între liberali sau pesedişti cu democrat - liberalii. Protocolul semnat între PSD şi Alianţa de Centru Dreapta (ACD) prevede ca în niciun consiliu local să nu mai existe alianţa cu PDL motiv pentru care viceprimarii în cauză vor pierde mandatul dacă protocolul va fi pus în aplicare şi la Gorj. La Bumbeşti Jiu, edilul Constantin Bobaru nici nu vrea să audă de aşa ceva. „Am colaborat foarte bine cu viceprimarul Ilie Crintea, nu cred că e necesar să fie înlocuit, nu e normal“, a precizat acesta. 

Ardeiu nu renunţă la vicele din Smaraineşti

Primarul din comuna Samarineşti, Marian Ardeiu, susţine că nu va fi de acord ca viceprimarul Gheorghe Jianu să fie înlocuit. „Alianţa PNL – PSD a prevăzut să fim ajutaţi şi cum am fost ajutaţi, au primit bani primăriile conduse de social-democraţi, noi nu. La cât de mult ne-a ajutat pe noi Consiliul Judeţean în prisma protocolului care se ştia că se va semna şi noi vom răspunde cu aceeaşi promptitudine. Mă înţeleg bine cu viceprimarul, nu sunt de acord să-l schimbe. Accept şi să fiu sancţionat de către partid, dar eu sper să nu se ajungă până la această schimbare“, a precizat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.

Primarul comunei Cruşet, Viorel Drăguşin, nu vrea nici el ca viceprimarul Iulian Ştefănescu să fie schimbat. „Ultimul cuvânt îl va avea Consiliul Local. Trebuie respectat protocolul care a fost stabilit la Bucureşti, dar mai rămâne şi Consiliul Local să stabilească despre activitatea fostului viceprimar. Mi se pare puţin forţată treaba asta“, a spus Viorel Drăguşin.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: