Colegiul lui Cosmin Popescu, avantajat de criterii

Criteriile de alegere a delegaţilor care vor desemna pe 19 martie noul preşedinte al PDL Gorj par să avantajeze parlamentarii care reprezintă colegii mai largi. Cosmin Popescu este deputat pe un colegiu care va avea peste 110 delegaţi la alegeri, potrivit criteriilor elaborate de Biroul Permanent Naţional şi valabile în toată ţară. Asta pentru că în colegiul 3 sunt 17 localităţi, care îşi vor trimite ca delegaţi toţi şefii de organizaţii şi aleşii locali. Şi colegiul 4 reprezentat de deputatul Militaru va avea în jur de o sută de delegaţi, în timp ce colegiile 6 Târgu Jiu şi 5 Rovinari au împreună circa 70 de delegaţi.

Senatorul Ion Ruşeţ are un colegiu care cuprinde trei colegii de deputaţi şi anume 1 Padeş, 4 Motru şi 6 Târgu Jiu, având de asemenea şanse să fie susţinut de delegaţii din jumătate de judeţ.

Dar, chiar dacă oficial nu s-a înscris nici un candidat pentru şefia PDL, sunt mai mulţi care îşi evaluează şansele pe toate cele şase colegii. Cotaţi cu şanse de câştig sunt toţi cei trei parlamentari PDL de Gorj, dar până acum au vorbit de o posibilă candidatură Severus Militaru şi Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: