Viceprimarul din Logreşti: Cred că suntem unicat în judeţ şi în ţară

Angajaţii Primăriei Logreşti nu şi-au mai primit salariile de două luni şi nici nu ştiu când se va întâmpla acest lucru. Salariaţii se feresc să vorbească despre această situaţie de frică să nu zboare din primărie după ce problema organigramei va fi rezolvată. Primarul din Logreşti, Ion Băluţă, este optimist şi promite că în această lună, subalternii îşi vor lua salariile şi nu vor mai fi probleme.

Organigrama i-a lăsat pe funcţionarii publici de la primăria Logreşti fără salarii de două luni. Pentru că prima organigrama, deşi avizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici nu a fost votată de consilierii locali, conturile primăriei Logreşti au fost blocate. Cei mai afectaţi de această măsură sunt salariaţii care nu şi-au mai primit salariile. „Angajaţii nu au mai primit salariile de două luni pentru că sunt conturile blocate. Este foarte rău ce se întâmplă. Avem colegi care au rate la două trei bănci şi au familie, copii. Sunt într-o situaţie disperată. Se împrumută pe la oamenii, pe la colegii de serviciu să-şi achite băncile. Pur şi simplu, venim la primărie degeaba. Muncim fără bani de două luni. Cred că suntem unicat în judeţ şi în ţară. Totul din cauza organigramei făcute aiurea”, a declarat Elena Amza viceprimar comuna Logreşti.

Pentru că situaţia este incertă în ceea ce priveşte organigrama angajaţii primăriei se feresc să vorbească de frică să nu fie trecuţi pe lista de disponibilizări. „N-am luat bani de două luni, dar ce să facem, asta e situaţie. Suportăm. Este greu, ne împrumutăm de pe la vecini, neamuri, mai avem soţii care lucrează”, a spus un angajat.

Contabilul Primăriei Logreşti speră ca situaţia cu organigrama să se rezolve şi conturile primăriei să fie deblocate. „Nu ştiu ce să vă spun legat de salarii. Conturile sunt blocate, fondurile proprii sunt epuizate aproape”, susţine Ion Dumitraşcu, contabilul primăriei Logreşti,

Primarul optimist, prefectul îi face o „vizită“

Primarul este optimist şi este sigur că situaţia se va rezolva, iar omenii îşi vor primii salariile în această lună. „Salariile nu s-au dat de o lună nu de două cum zic ei. Nu au luat salariile pe august. Salariile pe septembrie trebuie să le ia acum pe 9 octombrie şi eu sper, de fapt sunt sigur că se va rezolva situaţia până atunci”, susţine Ion Băluţă.

Conducerea Prefecturii Gorj se deplasează astăzi la Logreşti unde va avea loc o şedinţă de Consiliu Local, pentru aprobarea primei organigrame „Organigrama de acum a primit aviz negativ. Nu ştiu dacă a fost mai bună sau mai puţin buna ca prima cert e ca acum toţi angajaţi au fost trecuţi ca şi personal contractual, iar în prima organigramă erau ca funcţionari publici. Cei de la ANFP nu au avizat cea de-a doua organigramă, iar în felul acesta a rămas valabilă prima. Mergem la şedinţă. Sperăm să voteze consilierii prima organigramă, noi nu-i putem obliga sau influenţa.”, a declarat prefectul Liviu Andrei.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: