Victoria lui Băsescu îl obligă pe Manta să rămână în PNL

Fostul deputat Pantelimon Manta se vede nevoit să rămână în continuare "exilat" în PNL Gorj, spunând că succesul lui Traian Băsescu nu-l ajută foarte mult în cariera politică pe care dorea să o continue după tăcerea pe care şi-a impus-o în ultimele luni. El afirmă, mai în glumă, mai în serios, că în cazul unui eşec al lui Băsescu, se gândea să revină în PDL, partid pe care l-a părăsit în 2004, după ce Băsescu l-a tăiat de pe listele cu candidaţi. "Mi-a tăiat-o şi de data asta, rămân în PNL că nu am cum să revin la PDL atâta timp cât e el acolo", spune Manta, cu zâmbetul pe buze.

Vrând-nevrând, Manta îl admiră însă pe Băsescu pentru victoriile electorale din ultimii ani, toate fiind obţinute după ce el şi-a dat demisia din fostul Partid Democrat. Fostul parlamentar spune că România nu are alţi politicieni cu un astfel de succes electoral. "Băsescu a ştiut şi de data asta să îşi joace cartea, aşa cum a făcut întotdeauna. A câştigat la mustaţă patru alegeri în ultimii ani şi, uite, i-a ţinut şi acum. E şi o chestie de şansă, dar e un bun jucător", spune Manta despre Băsescu.

Despre Geoană, fostul deputat nu are o părere la fel de bună, fiind convins că fostul candidat al PSD la preşedinţie e "terminat" ca om politic, lucru care s-a spus şi despre el în 2004 când a plecat din PD. "Geoană ar trebui să demisioneze pentru că el e terminat ca om politic. E a doua oară când îl bate Băsescu. Şi PNL şi Crin Antonescu se află într-o situaţie extrem de delicată pentru că dacă partidul intră la guvernare el va pierde ca imagine teribil, iar dacă rămâne în opoziţie nu-i va fi bine deloc", concluzionează Manta.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: