Victorie cu scandal pentru ASU Poli în meciul cu Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a pierdut dramatic ultimul meci al anului în faţa echipei timişorene ASU Poli, scor 1-0 pentru gazde, golul fiind marcat în minutul 7 de prelungire a jocului. Meciul a fost presărat cu multe momente tensionate, cauzate de arbitraj, în care jucătorii şi oficialii celor două echipe au fost la un pas de bătaie.

ASU Poli s-a impus pe teren propriu în meciul cu Pandurii după un meci controversat, cu numeroase greşeli de arbitraj care au dus la fragmentarea jocului şi la multe momente tensionate pe parcursul acestuia dar mai ales la final.

Golul marcat din penalty, la ultima fază a jocului, după 7 minute de prelungiri, deşi arbitrul de rezervă arătase doar patru minute, a fost doar punctul culminant al scandalului de pe teren. A fost o victorie chinuită pentru timişoreni, după un joc în care adversarii s-au străduit din răsputeri doar să se apere, tranşat de un penalty controversat dat de arbitrul Dorin Voina în minutul 90+5 şi transformat în 90+7.

Jocul a fost echilibrat în prima parte, dar ritmul meciului a devenit mai interesant în repriza a doua. Cotolan a avut de scos de sub transversală în două rânduri în decurs de 4 secunde, mai întâi la o minge venită de la un coechipier, şi apoi la o reluare cu capul a lui Vidrăsan. Tensiunea partidei a crescut şi după mai multe căderi ale timişorenilor în careu, unele pe bune dar altele forţate. Un prim penalty a fost cerut în zadar de Mircea Axente, însă centralul a dat cartonaş galben pentru simulare.

Pandurii au avut o ocazie la un şut al lui Cuţitoiu, care a trimis puţin peste poartă. În minutul 77, Scutaru a prins un şut foarte bun, care s-a dus tot în transversală. De menţionat că, tot jocul, de pe ambele bănci, dar mai mult de la gazde, au existat proteste la deciziile arbitrilor. Nici centralul Voina, nici rezerva Ardelean nu au reuşit la timp să calmeze spiritele. În aceste condiţii, după ce timişorenii au mai avut alte căderi în careu, dintre care una de penalty, la Mera, neobservată de Voina, lucrurile au degenerat în prelungiri.

După un simplu aut de margine, între cele două echipe era să izbucnească o mare bătaie generală, oprită cu greu de Voina şi Ardelean, total depăşiţi de situaţie, cu atât mai mult cu cât delegatul echipei gazdă, Ciprian Freanţ, a sărit şi el la bătaie. La ultima fază a meciului, la presiunea de la meci, Voina a dictat un penalty, mult mai uşor decât la o fază precedentă la care nu a dat nimic. Mircea Axente a înscris, iar cele trei puncte au rămas la Timişoara în timp ce Pandurii rămâne cu regretul unui joc pierdut în ultima secundă.

Vizualizări: 1,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: