Viera, decis să părăsească Pandurii în vară !

Aflat la Tg-Jiu de aproape 3 ani, Viera e hotărât să schimbe aerul. Ivorianul dă de înţeles că în vară va pleca liber de contract din România. Destinaţia? O ţară din Vest cu un campionat puternic care să-i permită să ajungă mai uşor titular în naţionala Coastei de Fildeş.

Reporter : Cum v-aţi acomodat cu Cristi Pustai?

Ousmane Viera : Până acum pot să spun că bine. Am trecut şi peste perioada de pregătire fizică, care a fost mai grea. Bine că nu am avut accidentaţi în afară de cei deja cu probleme medicale.

Rep. : La vară îţi expiră contractul cu Pandurii, mai stai sau nu?

O.V. : Eu mai am contract până în vară şi am promis că rămân până atunci. După aceea, mai vedem. Nu depinde deloc viitorul meu dacă Pandurii joacă în cupe europene sau nu. De fapt, nu depinde de nimic. Voi mai juca 14-15 etape şi după aceea o să iau o decizie. Cert este că am stat 5 ani în România şi eu cred că deja este cam mult… Poate ar trebui să schimb ceva.

Rep. : Te-a ofertat vreo echipă în această iarnă ?

O.V. : Da, chiar am avut, dar am vrut să rămân. Pentru că am promis dinainte la conducere că o să rămân măcar până în vară. Am avut două oferte, una din Franţa şi alta din altă parte.    

Rep. : Grigoraş a spus că după Maxim, tu vei fi următorul plecat de la Pandurii. Ce părere ai?

O.V. : Asta nu pot să comentez prea mult. Poate să plece Vlad, poate să plece Nistor, Răduţ, oricine înaintea mea. Însă până atunci, cel mai important ar fi să jucăm toţi bine pentru echipă şi să ne gândim mai puţin când o să plecăm. Pentru că avem întâi un obiectiv de îndeplinit, să prindem cupele europene.

Rep. : Chiar crezi că e realizabil acest obiectiv ?

O.V. : Eu unu cred că se poate realiza, cel puţin dacă ţinem cont de poziţia noastră din clasament, suntem la 2 puncte de Astra şi la egalitate cu Vaslui. Deci, dacă vom juca la fel de bine ca în tur şi nu vom mai pierde puncte aiurea acasă, ne putem menţine acolo, sus.   

Rep. : Câte puncte faceţi în retur?

O.V. : Eu nu mă prea pricep la matematică, poate domnul profesor… Bine, dacă el vrea 27 de puncte, eu aş vrea 28!      

Rep. : L-aţi pierdut şi pe Maxim, cum va fi fără el?

O.V. : Adevărul este că e foarte greu fără el. A fost cel mai bun jucător din lotul Pandurilor şi chiar nu văd unde ai mai putea găsi acum un asemenea fotbalist ca Maxim. Este foarte greu să compensezi plecarea lui cu cei nou veniţi pentru că era un jucător complet, era adaptata, era cu tupeu, era foarte tehnic, le avea cam pe toate.

Rep. : Eşti evaluat la peste 1 milion de euro, crezi că e corectă aprecierea?

O.V. : Nu ştiu, vedeţi ce scrie pe site-urile de profil. Dacă eram la Steaua sau la altă echipă cu nume din Europa, cred că făceam mai mult de un milion de euro. Dar e bine că aş face şi atât la Pandurii… Poate dacă voi ajunge să joc în cupele europene cota mea va fi şi mai mare.

121 – de meciuri în Liga 1 a prins Viera în 5 ani în România la CFR Cluj, Inter Curtea de Argeş şi Pandurii. Fundaşul care are şi 6 goluri la activ e evaluat acum la 1,6 milioane de euro

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: