Viera şi-a găsit tată în România

Ivorianul pandurilor nu suferă prea tare pentru că nu are părinţii alături, a găsit un tată adoptiv în România. Viera spune că pentru el Pandurii e o familie şi Petre Grigoraş îi e ca un tată pentru că poate discuta absolut orice cu antrenorul. Adaptat perfect în România după un an la CFR Cluj şi altul la Internaţional Curtea de Argeş, Viera a împlinit recent şi un an de când joacă la Pandurii.

"Sunt deja de un an la echipă, mă simt bine aici la Pandurii şi îmi place atmosfera, parcă suntem o familie!", spune jucătorul de 24 de ani care se simte apreciat de antrenorul Grigoraş iar aprecierile sunt reciproce, mai ales că găseşte în tehnician tatăl pe care nu-l are aproape, el fiind la peste 9000 de km de ţară şi ajungând destul de rar pe acasă: "Ştiu că antrenorul mă apreciază şi eu îl apreciez pe Grigoraş. S-a format o relaţie frumoasă între noi, vorbeşte mult cu jucătorii, se înţelege bine cu toţi şi e foarte apropiat de noi. Pentru mine este un fel de tată. Mă ajută mult, şi de aceea sunt bucuros că lucrez cu el. Dacă am nevoie de ceva sau am probleme pot vorbi despre orice cu el. Asta înseamnă pentru mine tată. Iar cum sunt la 9.000 km de familia din Coasta de Fildeş, înseamnă foarte mult deoarece am nevoie de ajutor aici. De aceea spun că mă simt bine cu el ca antrenor la Pandurii". Alintat "Ion" sau "Neluţu" de colegi şi staff, Viera se simte deja român iar diferenţa legată de culoarea pielii nu pare să-i creeze nici un fel de disconfort. Are mulţi prieteni români şi chiar şi prietene dar încă nu se gândeşte la o căsătorie în România deşi nu exclude această posibilitate. În trei ani a învăţat româna aproape perfect, înţelege tot ce ui se spune dar mai are unele dificultăţi de pronunţie. 

Planuri de viitor, campionatul şi naţionala

Pentru Viera planurile de viitor nu sunt legate neapărat de Pandurii, se gândeşte la o echipă mai mare care să se bată la titlu şi de ce nu şi la echipa naţională din Coasta de Fildeş.  "Am văzut că mulţi jucători de aici au plecat la Steaua. E bine pentru ei că joacă la o echipă mare, pot juca în Europa League şi se pot bate la campionat. E bine mai ales că sunt tineri şi pot ajunge în echipa  naţională mai uşor. Eu am contract cu Pandurii încă dar dacă joc bine poate vine şi pentru mine o ofertă de la o echipă mare. E mai greu să ajung la naţională pentru că sunt pe post cu Kolo Toure . Dar dacă prin lotul e bine şi poate peste puţin timp el se va retrage ", crede Viera care nu se vede jucând pe alt post decât cel de fundaş central dar şi-ar dori să marcheze un gol chiar din această postură: "Joc acolo unde am jucat şi până acum, nu pot juca mai ofensiv. E mai bine în defensivă. Nu contează dacă Viera dă gol, sau portarul. Important e să câştigăm noi. Nu am emoţii acum, dar am avut un început mai greu  însă îmi revin. Vreau să înscriu şi un gol pentru Pandurii". Fundaşul a revenit acum la pregătire după o entorsă suferită la meciul precedent şi se pregăteşte normal pentru meciul cu Dinamo. Cum e nelipsit din primul unsprezece de la Pandurii de mai mult timp, e de aşteptat să se regăsească printre titulari.

"Urmează un meci greu, cu Dinamo, dar orice e posibil. Dinamo nu e echipă  aşa de puternică să ne sperie. E adevărat că joacă uneori şi bine"

Ousmanne Viera

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: