Viermii care fac bine încercând să facă rău. Bravo lor! Bravo nouă!

Și astăzi mi-s dragi românii. Sunt implicat, vreau să ajut, aproape că simt că-mi iubesc țara. Ce-o fi cu mine? Eram haterul perfect. Știu ce s-a întâmplat: răul din societatea noastră mă obligă să fiu bun.

Mă gândeam așa la câte s-au spus despre candidatul ales cu (numărul record de) 6 milioane de voturi: că a vândut copii, că nici măcar nu a fost în stare să-și facă propriii copii, că e un păgân neortodox, că a furat ca să-și facă șase case, că e marioneta lui Blaga... Ce mai era? Ei, omul despre care s-au spus aceste lucruri (prezentate ca niște sinistre adevăruri) a fost votat de un număr covârșitor de români.
Asistăm la falimentul manipulării și-al minciunii, după părerea mea, mai presus chiar decât acela al PSD-ului. De altfel, același fenomen (s-o recunoaștem) a avut loc și-n 2009. E drept, a fost mai strâns, dar atunci, Băsescu a fost singur împotriva tuturor (Crin + Geoană + toți ceilalți, oau!). Iar Băsescu nu e tocmai genul simpatic. Cu toate astea a câștigat TOCMAI pentru că românii au fost scârbiți de campania de joasă speță, de manipulări și de minciuni ordinare. Și nu, aia cu dosul de palmă nu cred c-a fost minciună. Dar modul în care a fost folosit acel adevăr a îngrețoșat o țară întreagă (aceea buclă nesfârșită cu capul copilului zvâcnind în spate).
”Oamenii sunt spălați pe creier pe internet”, are tupeul să spună Adrian Ursu, cu boticul ăla al lui țuguiat, tocmai la Antena 3. Ursule, jegule ce ești! Cine mă spală pe mine pe creier, puroiule, care nu doar că n-am luat bani să fiu de partea bună a forței, ci chiar risc (în continuare) să pierd mulți bani? Tu câți bani primești să spui ordinăriile astea? Nu ți-e rușine de rudele tale, mă, mizerio? Nu-i e scârbă neveste-ti de tine?
Dar e bine. Nu trebuie să ne enervăm. Jegul de Ursu, jegul de Ciuvică, jegul de Gâdea, jegoasele de Stoiceasca sau Firea, toți împuțiții ăștia care au atacat cu cele mai mizerabile arme, ei au fost cei care au pierdut alegerile Răului (maniheism? Poate un pic. Dar nu poți defini altfel tabăra acestor odioși; nu știu dacă Binele e în partea cealaltă, mă îndoiesc, dar Răul cu R mare e în mod sigur în partea în care luptă Radu Tudor, Badea, Palada sau Palade etc.). Viermii au pierdut în mod constant, din 2004 încoace. Au ratat toate marile bătălii. Cine să-i mai plătească pe incompetenții ăștia să arunce lături împotriva vântului, pe viitor? Și, dacă se va găsi cineva care totuși să o facă, nu va fi oare bine și foarte amuzant că idioții vor arunca banii, practic, împotriva lor?
Fără Antena 3 (și, mai nou, RTV), și Geoană, și Ponta ar fi câștigat la pas alegerile. Eu însumi cred că l-aș fi votat pe Geoană în 2009, în absența acestui post. Mulțumim, Antena 3! Sunteți niște jeguri care ne fac într-un fel fericiți. Niște jeguri utile. Fără perseverența voastră pestilențială în a face rău, oamenii care vor să facă bine nici măcar nu s-ar fi trezit. Pentru că dacă voi n-ați fi atât de scârboși, noi poate nici măcar n-am vota. În mizeria voastră disperată, reușiți, paradoxal, să fiți utili societății. Nu și vouă înșivă, din fericire, pentru că vă descalificați perpetuu. Pe bani mulți? Poate. Dar banii n-aduc fericirea la viermi. Și nici nu-i face pe ceilalți să-i privească altfel decât ca pe ceea ce sunt: niște viermi.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: