Vîlceanu (PDL): Dacă şedinţa de vineri e nelegală, să nu vină

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că şedinţa de schimbare a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj va avea loc vineri, 13 iunie, chiar dacă PSD spune că întâlnirea nu este legală. Dacă e nelegală să nu vină, le transmite Dan Vîlceanu. El nu a dorit să spună pe cine va propune alianţa PPDD-PDL-PNL pentru funcţia de vicepreşedinte, însă sugerează că nici PSD nu l-ar mai propune pe Ciprian Florescu.

Reporter: Va fi sau nu şedinţă de consiliu vineri? Întreb pentru că domnul Ion Călinoiu spunea că nu se poate ţine.

Dan Vîlceanu: Sigur că va avea loc. Iniţial domnul Călinoiu spunea că nu se ţine pentru că nu e convocată cu cinci zile înainte, apoi că nu se poate convoca decât în situaţii de urgenţă, calamităţi, etc. Vă spun că şedinţa se va ţine pentru că legea spune că şedinţa extraordinară se ţine ori de câte ori e nevoie, fiind convocată de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj ori de o treime din consilierii judeţeni. În caz de calamitate prefectul este cel care trebuie să convoace o şedinţă, nu consilierii. Şedinţa se va ţine şi, dacă închid sala, probabil o vom face pe hol. Sau dacă dumnealor consideră că e nelegală să nu vină. Dar vă spun, atât este de nelegală încât au fost convocate deja lucrările pe comisii.

Rep.: Au loc comisiile pe proiecte?

D.V.: Da. Au fost sunaţi consilierii să meargă la comisii.

Rep.: Ce va fi pe ordinea de zi la şedinţa din data de 13 iunie?

D.V.: Am hotărât să cerem revocarea lui Ciprian Florescu şi să alegem un alt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, modificarea componenţei comisiilor de specialitate şi a Autorităţii Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Cei de la PSD vor fi înlocuiţi cu persoane din noua alianţă din Consiliul Judeţean.

Rep.: Aţi hotărât şi cine va fi vicepreşedinte? De la ce partid va fi?

D.V.: Nu pot să vă spun aceste lucruri acum. La şedinţă vom face o propunere. Să vedem dacă PSD îl va propune tot pe Ciprian Florescu sau va propune pe altcineva. Ce pot să vă spun este că noi vom propune o persoană care a avut o activitate şi care nu provine de la vreun sediu de partid, care cunoaşte bine ceea ce trebuie să facă la Consiliul Judeţean.

Rep.: Aveţi emoţii din cauza discuţiilor de la nivel central dintre PP-DD şi PSD, anunţate de PSD?

D.V.: Nu. De ce să avem emoţii? Discuţiile pentru a forma o majoritate în Gorj au avut loc aici, la nivel local. Noi nu am vorbit cu Dan Diaconescu. Ce pot să vă spun că este că l-am auzit pe Dan Diaconescu declarând public că o susţine pe preşedinta PP-DD Gorj, Niculina Mocioi, pentru a face această alianţă. 

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: