Vîlceanu (PNL): Bugetul CEO nu este rectificat

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susține că Ministerul Energiei și parlamentarii PSD și ALDE au mințit atunci când au anunțat că bugetul CE Oltenia a fost rectificat. Liderii de sindicat nu par însă stresați de subiect, spunând că rectificarea are toate avizele necesare, dar a mai fost nevoie de un amendament la lege pentru a putea fi adoptată.

Vîlceanu susține că Ministerul Energiei a mințit atunci când a anunțat rectificarea de buget a CE Oltenia: „Cei care s-au lăudat cu «marea realizare» au uitat să spună că bugetul CEO nu este rectificat, iar în ședința de Guvern din 13 septembrie a fost adoptat un amendament la Legea Bugetului, care ar permite CEO să rectifice bugetul. Dar cum probabil niciun angajat al CEO nu s-a gândit că Ministerul Energiei ar putea minți, acum așteaptă banii. Nu îi vor primi însă prea curând, pentru că rectificarea bugetului CEO, nu se știe când se va face. Cel mai probabil în următoarele două luni”. 

Liderul sindical de la Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, nu a părut surprins de descoperirea lui Dan Vîlceanu. „Rectificarea are toate avizele necesare, și de la Finanțe, și de la Justiție, nu sunt probleme. Dar nu putea intra în ședința trecută, pentru că trebuia, dat mai întâi acel amendament. Fără amendament nu putea fi majorat fondul de salarii la companiile care au fost doi ani pe pierderi, cum a fost CEO. Acum poate fi majorat în condițiile creșterii productivității muncii, pentru plata orelor muncite în plus. Nu sunt probleme”, a spus președintele Constantin Mitrescu.

După rectificare, fondul de salarii va fi majorat cu 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 302 lei/lună/salariat pentru intervalul iunie-decembrie 2017, potrivit unui calcul al Ministerului Energiei. Minerii și energeticienii care au muncit în plus au primit deja banii, rectificarea fiind necesară pentru a putea fi date salariile în ultimele luni ale anului.

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: