Vîlceanu: Călinoiu e descumpănit şi are fracturi de logică

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, crede că Ion Călinoiu este în mare încurcătură după ce a pus în discuţie majoritatea din Consiliul Judeţean Gorj. Vîlceanu spune că Ion Călinoiu a încercat toate variantele pentru a convinge consilierii PDL, PNL şi PP-DD să fie de partea lui, dar în zadar. Acum e descumpănit şi are fracturi de logică, spune Vîlceanu. Cel care a deschis, curajos, discuţia schimbării majorităţii a fost Călinoiu, deranjat că i-a picat un proiect. Acum nu ştie cum să dea înapoi deoarece nu are susţine politică în Consiliu.

Reporter: Domnule Vîlceanu, se fac presiuni la consilierii PNL, PP-DD. Pe consilierii PDL nu-i cheamă domnul Călinoiu la discuţii?

Dan Vîlceanu: Nu, nu contactează consilierii PDL, pentru că ar fi inutil. Nu ţin prostiile domnului preşedinte Călinoiu şi sunt convins că nu ţin nici la cei de la PP-DD şi PNL, care au văzut cât minte domnul preşedinte Călinoiu. În şedinţa trecută vorbea de destituirea doamnei Ciolocoi, iar acum declară că nu mai doreşte să o destituie. Este descumpănit şi are fracturi de logică. Probabil că nu a găsit pe nimeni care să trădeze, este descumpănit pentru că vede cum îi fuge pământul de sub picioare şi are fracturi de logică.

Rep.: PSD spunea mai are nevoie de 2 voturi, dar apoi domnul Călinoiu a declarat că nu va propune schimbarea Mădălina Ciolocoi…

D.V.: Dacă mai avea nevoie de două voturi înseamnă că nu a făcut nimic, pentru că tot de două voturi avea nevoie şi la şedinţa trecută. După şedinţa de vineri (n.red-6 iunie), dacă va mai avea loc şi nu o amână domnul Călinoiu, un lucru e sigur: Mădălina Ciolocoi rămâne vicepreşedinte la Consiliu Judeţean.

Rep.: Domnii Călinoiu şi Florescu sunt destul de supăraţi. Care credeţi că e mai supărat, domnul Călinoiu sau domnul vicepreşedinte Ciprian Florescu?

D.V.: Amândoi sunt foarte supăraţi. Unul pentru că pierde funcţia, Ciprian Florescu, şi altul pentru că pierde influenţa, Ion Călinoiu. Pierde influenţa şi banii cu care s-a obişnuit să şantajeze primarii şi pierde puterea de a face presiuni asupra consilierilor şi a altor persoane implicate în politică.

Rep.: Care sunt semnalele pe care le primiţi de la oameni în aceste zile? Sunteţi sprijinit în această încercare de a schimba lucrurile la Consiliul Judeţean?

D.V.: Primesc foarte multe telefoane de la oameni şi toţi ne transmit acelaşi lucru: nu cedaţi, rămâneţi uniţi. Şi aşa vom face. Poate fi un punct de cotitură în viaţa acestui judeţ.

Rep.: Subiectul zilei este legat de faptul că muzeul Brâncuşi va fi la Craiova, făcut cu bani europeni, iar ai noştri tot promit, dar nu se întâmplă.

D.V.: Când vine vorba de Brâncuşi, având în vedere ce conducători avem şi la nivel naţional, şi la nivel local, nu ne rămâne decât să ne punem palmele pe faţă şi să începem să plângem. Atâta bătaie de joc! Dacă am fi într-o ţară normală, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, şi-ar da demisia.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: