Vîlceanu: Candidatul la Târgu Jiu, stabilit în ianuarie

Se anunţă decizii importante la nivelul Partidului Naţional Liberal (PNL), filiala Gorj. Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a precizat că în cursul lunii ianuarie va fi anunţat candidatul la Primăria Târgu Jiu, iar până la 1 februarie vom cunoaşte şi candidatul la Consiliul Judeţean. Vîlceanu anunţă schimbări majore şi în cadrul organizaţiei PNL Rovinari.

Rep.: Când veţi anunţa candidatul la Primăria Târgu Jiu?

D.V.: Din discuţiile pe care le-am avut la sfârşitul anului trecut cu cei care se ocupă de sondaj, în câteva zile va fi gata sondajul şi vom putea discuta. Practic culegerea datelor a şi fost terminată, acum urmează numai interpretarea datelor şi să ne prezinte şi nouă partea scrisă a sondajului. Nu e vorba de sfârşitul lunii, în cursul lunii ianuarie sigur vom avea un sondaj finalizat şi vom anunţa candidatul.

Rep.: Pentru Consiliul Judeţean s-a luat vreo decizie?

D.V.: La Consiliul Judeţean, până la 1 februarie, conform unei decizii a Biroului Politic Naţional, trebuie stabilit candidatul şi în cel mai scurt timp şi un draft de program. În cel mai scurt timp după desemnarea candidatului trebuie întocmit programul de dezvoltare a localităţii sau a judeţului.

Rep.: Au apărut informaţii că vreţi să-l schimbaţi pe Claudiu Vodislav din funcţia de primar. Aşa este?

D.V.: În ceea ce priveşte primăria Rovinari, este exclus să-l schimbăm pe Claudiu Vodislav. Astea sunt intoxicări venite de la nişte oameni care nu au altceva în minte decât intrigi şi intoxicări. Domnul Claudiu Vodislav va rămâne în continuare primar la Rovinari. Nu intenţionăm nicio schimbare.

Rep.: Va prelua Laurenţiu Chivu şefia organizaţiei PNL Rovinari?

D.V.: Cât priveşte organizaţia, dacă vor fi schimbări le vom discuta în Biroul Politic Judeţean având în vedere că deja la nivel naţional s-a introdus o anumită regulă că acolo unde candidatul la primărie nu este şi preşedinte şi nu există şi alte impedimente să fie preşedinte, el trebuie pus preşedinte. Există posibilitatea ca Laurenţiu Chivu să fie şi preşedintele organizaţiei PNL Rovinari, dar asta o să o discutăm la următoarele BPJ-uri. Dar, vreau să menţionez că asta este o regulă numai acolo unde se poate, sunt cazuri unde nu o să putem să aplicăm regula asta. De exemplu, dacă am un candidat care este funcţionar public, el nu poate deţine o funcţie politică. Regula se aplică numai acolo unde permite legea să fie aplicată.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: